Ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ανήλικους παραβάτες

Ψυχοκοινωνική στήριξη σε 250 ανήλικους παραβάτες, ηλικίας 14-18 ετών, προσφέρει η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ) από το 1998 μέχρι σήμερα.Οι ανήλικοι έχουν διαπράξει διάφορα αδικήματα όπως παραβάσεις του ΚΟΚ,μικροκλοπές, διαρρήξεις, εμπορία ουσιών.

Η εμπειρία της ΕΠΑΘ στο θέμα της δημιουργικής απασχόλησης των ανήλικων παραβατών ήταν ένα από τα θέματα που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της ημερίδας με θέμα “Δημιουργία καινοτόμων εργαλείων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης για ανήλικους παραβάτες” που διοργάνωσε η Κοινωνική Οργάνωση Νέων “Αρσις” στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo Da Vinci.

Το μέλος της διοίκησης της “Αρσις”, Νίκος Γαβαλάς αναφερόμενος στη δραστηριότητα του Εργαστηρίου της ΕΠΑΘ επισήμανε ότι σήμερα προσφέρει δημιουργική απασχόληση σε 12 παιδιά ηλικίας 14-18 ετών, στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα αντίστοιχα γραφεία που λειτουργούν σε Αθήνα και Βόλο προσφέρουν βοήθεια σε 50 και 30 παιδιά αντίστοιχα.

Το Εργαστήρι της ΕΠΑΘ δεν έχει επαγγελματικό χαρακτήρα αλλά προσφέρει δημιουργική απασχόληση για 9 ώρες την εβδομάδα και τα παιδιά αμείβονται για το χρόνο παρουσίας τους. Μέσα από τα προγράμματα που παρακολουθούν οι νεαροί παραβάτες έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις δυνατότητες και τις δεξιότητές τους αλλά και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση