Οι γονείς δεν ξέρουν να προσφέρουν πρώτες βοήθειες

Οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν πως θα έσωζαν τη ζωή των παιδιών τους σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που έγινε στη Βρετανία. Οπως έδειξε η έρευνα, το ένα τρίτο των γονιών μετέφερε το παιδί του εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία παραδέχτηκε ότι εάν το παιδί τους άρχιζε να πνίγεται, ή έπεφτε από τις σκάλες ή καιγόταν, δεν θα ήξερε τι πρέπει να κάνει.

Η έρευνα, που έγινε από το περιοδικό ‘Μother and Baby’ σε συνδυασμό με την αλυσίδα υπεραγοράς Tesco και με το St John Ambulance, αποκάλυψε ότι μόλις το 19% από τους 2.000 γονείς που ερωτήθηκαν, είχαν παρακολουθήσει μαθήματα πρώτων βοηθειών κατά τα προηγούμενα 5 χρόνια.

Μόλις το ένα τέταρτο των γονιών που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι ήξεραν πως να κάνουν ανάνηψη στο παιδί τους ή πως να περιποιηθούν ένα βαθύ τραύμα. Ενα στα πέντε ζευγάρια ανέφεραν ότι δεν κρατούν το παιδί τους από το χέρι όταν διασχίζουν το δρόμο και ένα 20% είπε ότι έχουν αφήσει το παιδί μόνο του στο μπάνιο, προκειμένου να ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους, ή να απαντήσουν στο τηλέφωνο.

Η Dani Zuri, εκδότης του περιοδικού ‘Mother and Baby’, δήλωσε ότι οι γονείς πρέπει να μάθουν πρώτες βοήθειες ‘Τα μικρά παιδιά έχουν απίστευτο αριθμό ατυχημάτων και παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά είναι σχετικά μικρής βαρύτητας, είναι επιτακτικό καθήκον του κάθε γονέα να γνωρίζει πως να ενεργήσει σε περίπτωση ανάγκης’.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τα ατυχήματα σε παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών, προκύπτει ότι περίπου 500.000 παιδιά επισκέπτονται ετησίως τα εξωτερικά ιατρεία, ύστερα από ατυχήματα που συνέβησαν στο σπίτι τους, 76 πεθαίνουν, 125.000 σκοτώνονται ή τραυματίζονται σε υπαίθρια ατυχήματα, 5.804 παιδιά τραυματίζονται σε ατυχήματα στους δρόμους, 3.227 τραυματίζονται, ως επιβάτες αυτοκινήτων και 34 παιδιά σκοτώνονται στους δρόμους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση