εικονεσ παχεοσ εντερου | πνευμοθώρακας συμπτώματα | συστροφη σιγμοειδους ακτινογραφια | αερια αιματος τιμες

Σημαντική έλλειψη γενικών γιατρών στην ΕλλάδαΟι γενικοί γιατροί σπανίζουν στη χώρα μας, καθώς αντιστοιχεί ένας ανά 10.000 κατοίκους. Κάθε χρόνο 1500 γιατροί προστίθενται στους ήδη υπάρχοντες, που ανέρχονται σε 58.000, αντιστοιχούν δηλαδή 41,5 γιατροί ανά κάτοικο.

Οι αριθμοί αυτοί, που δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια ημερίδας της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής, δείχνουν την «στρέβλωση που υπάρχει στην σύνθεση του ιατρικού σώματος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Μ. Μποδοσάκης.

Ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημοσίας Υγείας κ. Γ. Κυριόπουλος, επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την Σχολή, οι ανάγκες της χώρας ανέρχονται σε 8 γενικούς γιατρούς ανά 10.000 κατοίκους, ενώ δεν χρειαζόμαστε πάνω από 27 γιατρούς ανά 10.000 κατοίκους.

Ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης, τόνισε κατά την ομιλία του στην ίδια ημερίδα, το πρόβλημα της ανεργίας των γιατρών, η οποία συνεχώς αυξάνει, αφού κατά το 1990 στην Αθήνα το ποσοστό ήταν 5,9% και το 1999 ανήλθε στο 9,3%.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.