πως ειναιωοι αρρυθμιες καρδιας; | διαβητης και αγγεια | μυκοπλασμα πνευμονων | αυξημένες τρανσαμινάσες

Καραμανλής: Υγεία για όλους, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.Στην κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας, ιδίως όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων στον ευαίσθητο αυτό τομέα, αναφέρθηκε στην ομιλία του, στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη με θέμα ' Υγεία για όλους στον 21ο αιώνα' στην Αλεξανδρούπολη, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής. Οι συνολικές δαπάνες για την Υγεία, κρατικές και ιδιωτικές, επίσημες και μη, ξεπερνούν το 9% του εθνικού εισοδήματος, ενώ ταυτόχρονα οι Έλληνες και οι Πορτογάλοι είναι οι πιο δυσαρεστημένοι απ’ την παροχή υπηρεσιών υγείας, επεσήμανε ο κ. Καραμανλής και τόνισε το ιδιαίτερα υψηλό τίμημα που καταβάλλει ο Ελληνας πολίτης για την Υγεία.

Συνέχισε τονίζοντας ότι οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται το ΕΣΥ και δεν βρίσκουν σε αυτό τις υπηρεσίες που χρειάζονται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην ανορθολογική οργάνωση του συστήματος, στη κακοδιοίκηση και στη κατασπατάληση των πόρων. Αναφερόμενος στον κατευθυντήριο στόχο της παράταξής του ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι αυτός είναι η ‘Υγεία για όλους, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα’, επιμένοντας ότι η όποια πολιτική προσέγγιση καταξιώνεται, και έχει ουσιαστική διάσταση μόνο όταν έχει βαθύ κοινωνικό περιεχόμενο. Δηλαδή, όταν κάνει καλύτερη τη ζωή για τους πολλούς. Γιατί πίσω από τους κρίσιμους όρους της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής ευαισθησίας κρύβονται πραγματικοί άνθρωποι, με πραγματικά προβλήματα, ανθρώπους για τους οποίους πρέπει η πολιτική, κυρίως να νοιάζεται.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.