εγκυμοσυνη μετα απο θεραπεια για χλαμυδια | εξετασεις στιγματος | cmv igg | ωτοσκλήρυνση διάγνωση

Η Τουρκία διαψεύδει ότι αγόρασε μολυσμένο αίμαΟ τούρκος υπουργός Υγείας, κ. Οσμάν Ντουρμούς δήλωσε ότι η Τουρκία 'δεν περιλαμβάνεται' στις χώρες, που αγόρασαν αίμα ή παράγωγα αίματος βρετανών δωρητών, που όπως αποκαλύφθηκε αργότερα είχαν προσβληθεί από την ασθένεια Κρόιτσφελντ Γιάκομπ, γνωστή και ως νόσος των τρελών αγελάδων. Η καθημερινή βρετανική εφημερίδα 'Γκάρντιαν' έγραψε ότι έντεκα χώρες μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, έχουν εισάγει αίμα που δόθηκε από τρείς αιμοδότες που είναι πολύ πιθανόν ότι είχαν μολυνθεί από τη νόσο των τρελών αγελάδων. "Δεν υπάρχει τίποτε τέτοιο" δήλωσε ο κ. Ντουρμούς απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

"Η Τουρκία δεν εισήγαγε αίμα", πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, χωρίς πάντως να διευκρινίσει εάν έχουν εισαχθεί από τη χώρα του παράγωγα αίματος. "Η Τουρκία δεν περιλαμβάνεται στις έντεκα χώρες" πρόσθεσε ο ίδιος. Ωστόσο το Γαλλικό Πρακτορείο θεωρεί έγκυρες τις πηγές που αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει εισαγάγει και αίμα και παράγωγα αίματος που προέρχονται μάλιστα από "πολλές χώρες". Σύμφωνα με την εφημερίδα "Γκάρντιαν" χιλιάδες αιμοφιλικοί στην Βρετανία και ασθενείς σε όλο τον κόσμο μπορεί να έχουν υποβληθεί σε θεραπείες με τέτοιου είδους μολυσμένα παράγωγα αίματος μεταξύ των ετών 1996-2000. Από την πλευρά του όμως το βρετανικό υπουργείο Υγείας βεβαιώνει ότι κάθε κίνδυνος για μόλυνση στο στάδιο αυτό είναι απλώς θεωρητικός.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.