Παρουσίαση της αναπτυξιακής πορείας του ομίλου ΙΑΣΩ

‘Η υλοποίηση του πενταετούς επενδυτικού προγράμματος, που θα ανέλθει σε 100 δισ. δρχ. (293,47 εκατ. ευρώ), αποτελεί τη συνέχεια της αναπτυξιακής πορείας του ομίλου Ιασώ, την οποία επιβεβαιώνουν και οι εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης του τζίρου και της κερδοφορίας του’. Αυτό τονίστηκε, σε ειδική παρουσίαση του Ομίλου στον Σύνδεσμο μελών Χρηματιστηρίου Αξιών (ΣΜΕΧΑ), από τους κ. Γεώργιο Σταματίου, πρόεδρο του ΔΣ και κ. Κωνσταντίνο Γιαννίρη, αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του ομίλου. Για το 2000 η διοίκηση εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών του ομίλου θα ανέλθει σε 21 δισ. δρχ. (61,628 εκατ. ευρώ) περίπου και τα κέρδη γύρω στα 6,2 δισ. δρχ. (18,195 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με τα στοιχεία 11μήνου του 2000, ο τζίρος μόνο του Ιασώ (όχι του Ομίλου) ανήλθε στα 16,3 δισ. δρχ. (47,835 εκατ. ευρώ), σημειώνοντας αύξηση κατά 18,45% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 1999, ενώ τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 67,2% και διαμορφώθηκαν στα 5,45 δισ. δρχ. (15,994 εκατ. ευρώ).

Σε ό,τι αφορά στο επενδυτικό πρόγραμμα του Ιασώ, στους στόχους της διοίκησης περιλαμβάνεται η εντονότερη παρουσία του Ομίλου στον ευρύτερο χώρο της Υγείας, με επέκταση στον κλάδο αλλά και σε συγγενείς κλάδους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στο επενδυτικό αυτό πλάνο περιλαμβάνονται:
– Επεκτάσεις στο Ιασώ προϋπολογισμού 3 δισ. δρχ.
– Αναδιοργάνωση του Ηρα, με αναβάθμισή του σε υπερσύγχρονη Γενική Κλινική και επέκταση των εγκαταστάσεών του, προϋπολογισμού 17,5 δισ. δρχ.
– Δίκτυο διαγνωστικών κέντρων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις, καθώς και συνεργασίες με άλλα διαγνωστικά κέντρα της επαρχίας, προϋπολογισμού 5,5 δισ. δρχ.
– Ιδρυση νοσηλευτικής μονάδας στα Νότια Προάστια, προϋπολογισμού 10-12 δισ. δρχ.
– Ανέγερση παιδιατρικής – παιδοχειρουργικής κλινικής 60 κλινών, σε όμορο ιδιόκτητο οικόπεδο, προϋπολογισμού 7,4 δισ. δρχ.
– Ιδρυση του Ιασώ Μακεδονίας, δυναμικότητας 350 κλινών περίπου, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 68.000 τ.μ. στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, για την κάλυψη των αναγκών της Βορείου Ελλάδος και γειτονικών βαλκανικών χωρών, προϋπολογισμού 25 δισ. δρχ.
– Κλινική Ειδικών Μονάδων (Καρδιοχειρουργική, Νευροχειρουργική, Αισθητικής Ιατρικής κλπ), προϋπολογισμού 10,25 δισ. δρχ., σε όμορο ιδιόκτητο οικόπεδο.
– Διάφορες άλλες επενδύσεις (εξαγορές, επεκτάσεις), προϋπολογισμού 10-20 δισ. δρχ.
Εξετάζοντας τη θέση του Ιασώ στο χώρο ειδικά των ιδιωτικών μαιευτηρίων, η διοίκηση εκτιμά ως σημαντικό το μερίδιο που κατέχει τόσο στην κερδοφορία με ποσοστό 68% του συνόλου των κερδών, όσο και στον τζίρο με ποσοστό 55% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση