Σιαλόλιθος | κρυοθεραπεια | πολυποδας στο παχυ εντερο | kako si miniskou | περιαρθριτιδα | βλεννα στα κοπρανα

Απέχουν οι Πανεπιστημιακοί. Ο καθ. κ. Μαρκόπουλος μιλά στο CareΑπέχουν από τα καθήκοντά τους σε όλη τη χώρα, οι πανεπιστημιακοί γιατροί εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τον ‘εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ’. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον καθηγητή χειρουργικής κ. Μαρκόπουλο μας ανέφερε ότι κάποια από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν είχε προβλεφθεί πρώτα η αντίστοιχη υποδομή των νοσοκομείων που θα ήταν ικανή να στηρίξει το σημαντικό έργο που έχουν να επιτελέσουν οι πανεπιστημιακοί γιατροί. Το αποτέλεσμα των προβλεπόμενων ρυθμίσεων θα είναι να απογυμνωθούν τα νοσοκομεία από εξαιρετικούς επιστήμονες που τους έχει ανάγκη το σύστημα υγείας.

Αλλο ουσιαστικό σημείο διαφωνίας είναι η πρόβλεψη του νομοσχεδίου για τον παραπλανητικό τίτλο του κλινικού καθηγητή που προορίζεται για διευθυντές του ΕΣΥ, οι οποίοι μπορεί να είναι αξιόλογοι και ικανοί καθ΄όλα, αλλά οι τρόποι αξιολόγησής τους για τον τίτλο του κλινικού καθηγητή, δεν έχουν καμία σχέση με τις διαδικασίες που ισχύουν στην ακαδημαϊκή κοινότητα, όταν παρέχει τον αντίστοιχο τίτλο.

Σε ερώτηση που κάναμε στον κ. Μαρκόπουλο να μας σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου περί οικονομικής αριστοκρατίας και αριστοκρατίας της γνώσης, μας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι αμοιβές των πανεπιστημιακών είναι ιδιαίτερα χαμηλές για αυτά που προσφέρουν μιας και αμοίβονται μόνο από το πανεπιστήμιο, δεν παίρνουν τίποτα για το κλινικό τους έργο, δηλαδή χειρουργούν δωρεάν και αμοίβονται μόνο για τις εφημερίες που κάνουν στο νοσοκομείο. Γι΄αυτούς τους λόγους εξάλλου υπήρχε και η πρόβλεψη να έχουν οι πανεπιστημιακοί πρόσβαση στον ιδιωτικό τομέα.

Σε ότι αφορά τα ιδιωτικά ιατρεία μέσα στα νοσοκομεία ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε ότι με αυτά υποβαθμίζεται ο ρόλος των πανεπιστημιακών στα νοσοκομεία, δημιουργείται, χωρίς λόγο, ρήξη με τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς και το προβλεπόμενο πλαφόν ασθενών για τα απογευματινά ιατρεία δημιουργεί προβλήματα στην ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους ασθενείς.

Ο κ. Μαρκόπουλος κατέληξε ότι θεωρεί αναγκαίο το ρόλο των τεχνοκρατών στις διαδικασίες του χώρου της υγείας, αρκεί να μην επεμβαίνουν στον ανθρώπινο χαρακτήρα που πρέπει να διέπει το σύστημα υγείας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.