τι ειναι τα ακροαστικα | πνευμονικό οίδημα σε σκύλο | κοκκινο πιπερι | ιντερφερονη | fungoral χαπια | Εξεταση τκε

Διαφωνία Τριχόπουλου Σκαλκέα για το ουράνιο’Ουδείς σοβαρός άνθρωπος μπορεί να προβληματιστεί για το αν κινδυνεύουμε εμείς από το εξασθενημένο ουράνιο', τόνισε ο γνωστός ακαδημαϊκός κ. Δημήτρης Τριχόπουλος, σε ομιλία του στην Ακαδημία Αθηνών, αναφερόμενος στο απεμπλουτισμένο ουράνιο και την ανησυχία που έχει ξεσπάσει γύρω από τα βλήματα που ερίφθησαν από το ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Ακρως καθησυχαστικός, ο ίδιος εξήγησε ότι δύο είναι τα πράγματα που δεν τον πείθουν στην όλη υπόθεση: αφενός ο χρόνος επωάσεως για καρκίνους που θα έπρεπε, εάν υπήρχε όντως πρόβλημα, να είναι άνω των πέντε ετών και αφετέρου ότι τα μέχρι τώρα κρούσματα αφορούν λευχαιμίες, που δύσκολα παρουσιάζονται κατόπιν εκθεσης σε ακτίνες τύπου Α, όπως αυτές του ουρανίου 238 και 235 οι οποίες δεν διαπερνούν το δέρμα.

Ο κ. Τριχόπουλος αμφιβάλει πολύ, όπως είπε, για το αν πρόκειται για επιδημία λόγω του εξασθενημένου ουρανίου, καθώς δεν γνωρίζουμε τι άλλο έχει χρησιμποιηθεί στις επίμαχες περιοχές και τώρα άρχισε να γίνεται λόγος και για πλουτώνιο και για βενζόλιο που είναι γνωστή καρκινογόνος ουσία. Ο ίδιος απέδωσε το ζήτημα στην απωθημένη οργή και τα αισθήματα ταπείνωσης, που δημιουργήθηκαν σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, για αυτή την παρέμβαση στα εσωτερικά μιάς χώρας, όπως η πρώην Γιουγκοσλαβία. Στην ομιλία του όμως ο κ. Τριχόπουλος βρήκε μία ισχυρή αντιπαράθεση από τον γνωστό θωρακοχειρουργό κ. Σκαλκέα, ο οποίος υπενθύμισε ότι το ουράνιο, εκτός από γνωστή ραδιενεργός ουσία είναι επιπλέον και ένα βαρύ μέταλλο, άκρως τοξικό, που προκαλεί σοβαρά εγκεφαλικά και νεφρολογικά προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό, γεγονός που έδειξε να αμφισβητεί ο κ. Τριχόπουλος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.