κάθε 10 χρόνια εμβόλια | εξετάσεις αίματος προετοιμασία | ψευδοκυηση στην εφηβεία

"Σήμερον των υδάτων αγιάζεται η φύσις..." Τoυ χρόνου;Ο αγιασμός των υδάτων κλείνει την περίοδο των γιορτών, φανερώνοντας την υπολανθάνουσα και πανάρχαια λατρεία του ανθρώπου προς το νερό. Από σήμερα τα νερά θεωρούνται παντού αγιασμένα και οι άνθρωποι τα παλιότερα χρόνια ένιωθαν να απελευθερώνονται και από τους δεισιδαιμονικούς φόβους τους για τα ξωτικά του χειμώνα, τους γνωστούς σκανταλιάρηδες, καλλικάντζαρους. Δυστυχώς όμως ο καθιαγιασμός των υδάτων δεν μπορεί να σταματήσει τη μείωση των αποθεμάτων νερού, που αν και η ΕΥΔΑΠ θεωρεί προς το παρόν ότι δεν δημιουργεί άμεσο κίνδυνο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα τα τελευταία πέντε χρόνια μειώνεται η εισροή νερού στους ταμιευτήρες, ενώ αντίθετα αυξάνεται σταθερά η κατανάλωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΥΔΑΠ, την περσινή χρόνια, οι εισροές υδάτων ήταν κατά 340 εκ. κ/μ λιγότερες απ΄ ότι την περίοδο 1998-99. Η κατανάλωση νερού αντίθετα παρουσιάζει μια συνεχή άνοδο, καθώς το 1993 ήταν 246,3 εκ. κ/μ και το 2000 έφθασε τα 385,7. Παρ΄όλα αυτά τα αποθέματα νερού προς το παρών παραμένουν ικανοποιητικά.

Οι ειδικοί της ΕΥΔΑΠ δεν αποκλείουν όμως στο μέλλον να βρεθούμε αντιμέτωποι με καταστάσεις παρόμοιες με εκείνες του 1990-92, όταν τα αποθέματα νερού είχαν μειωθεί δραματικά. Οι λόγοι που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο είναι η αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών, η παρατεταμένη ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται την τελευταία διετία. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την χώρα μας αλλά και όλες τις χώρες της Μεσογείου και οι πολίτες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα για οικονομία στην κατανάλωση του νερού.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.