πληγες στο εσωτερικο της μυτης | καταγμα σφυρας | βιταβινη Β1 | πρόβλεψη φύλου εμβρύου

Το σύνδρομο των Βαλκανίων προβληματίζει και την ΠορτογαλίαΗ Πορτογαλία έδωσε εντολή να γίνουν ιατρικές εξετάσεις στους στρατιώτες της που υπηρέτησαν στο Κόσοβο για να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί από ραδιενέργεια, από τα πυρομαχικά με εξασθενημένο ουράνιο που χρησιμοποίησε το ΝΑΤΟ κατά την εκστρατεία του, το 1999, στη γιουγκοσλαβική αυτή επαρχία. Η εφημερίδα "Ντιάριο ντε Νοτίσιας" γράφει πως συνολικά 900 πορτογάλοι στρατιώτες υπηρέτησαν στο Κόσοβο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ. "Ο υπουργός ’μυνας Κάστρο Κάλντας υποχώρησε στις πολιτικές πιέσεις και ευθυγραμμίζεται με τα μέτρα που έλαβαν οι συνάδελφοί του στο Βέλγιο και την Ισπανία", γράφει η εφημερίδα.

Αξιωματούχοι του υπουργείου ’μυνας δεν ήταν διαθέσιμοι για να σχολιάσουν το δημοσίευμα. Στο μεταξύ η εφημερίδα "Πούμπλικο" γράφει πως ο πατέρας ενός πορτογάλου δεκανέα, ο οποίος πέθανε αφού υπηρέτησε στο Κόσοβο, έδωσε εντολή να εκταφεί το πτώμα του γιού του και να γίνει νεκροψία για ραδιενέργεια. "Το εξασθενημένο ουράνιο τον σκότωσε", δήλωσε ο Λουϊς Παουλίνο, ο γιός του οποίου, ο Ούγκο Παουλίνο, πέθανε το Μάρτιο, τρεις εβδομάδες μετά την επιστροφή του στη Λισαβόνα. Ο Λουϊς Παουλίνο δήλωσε ότι θέλει να γίνει νέα νεκροψία επειδή οι αξιωματούχοι του υπουργείου ’μυνας δεν έχουν ακόμη εξηγήσει σαφώς την αιτία θανάτου του γιού του. "Οι γιατροί θα πρέπει να διορισθούν από γιουγκοσλάβους ειδικούς, επειδή εκείνοι ξέρουν καλύτερα για την αρρώστια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκεί", δήλωσε.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.