Η ελληνική διατροφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004

Η τροφοδοσία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα που απασχολεί την οργανωτική επιτροπή του Αθήνα 2004. Αυτό τόνισε ο κ. Γ Φωκάς, διευθυντής Διατροφής του Αθήνα 2004, σε ημερίδα με τίτλο ‘ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004: Mία ευκαιρία για την προώθηση της Ελληνικής δίαιτας και των Ελληνικών προϊόντων διατροφής’ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19/12 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο κ. Φωκάς αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σύδνεϋ, οι οποίοι ‘ανέβασαν τον πήχη ψηλά ‘ μια και χαρατηρίστηκαν ως οι καλύτεροι Ολυμπιακοί αγώνες που έχουν οργανωθεί μέχρι στιγμής. Όσον αφορά το θέμα της τροφοδοσίας σε αυτούς τους αγώνες, μέσα στις 20 ημέρες των αγώνων μοιράστηκαν 14 εκατομμύρια μερίδες φαγητών. 210.000 πακέτα φαγητών δόθηκαν στους αθλητές, ενώ στο Ολυμπιακό χωριό υπήρχε καθημερινά διανομή περίπου 45.000 μερίδων φαγητού.

Η ημερίδα η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ε.Τ.Α.Τ και με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών αποτέλεσε την πρώτη ευκαιρία ώστε να συζητηθούν θέματα που αφορούν όχι μόνο την προβολή της Ελληνικής Παραδοσιακής Δίαιτας αλλά και την ασφάλεια, την επάρκεια και την ποιότητα των τροφίμων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση