αντιστοιχια θερμιδων κιλων | καρδιακη καμψη | νόσος crohn | ασκητικο υγρο | πνευμονια θεραπεια

Θετικά βήματα για την καρδιακή ανεπάρκειαΣημαντική μείωση των κινδύνων από καρδιακή ανεπάρκεια, μπορεί να επιφέρει η προσθήκη της αντιϋπερτασικής ουσίας βαλσαρτάνη (valsartan), των εργαστηρίων Novartis, στην καθιερωμένη θεραπευτική αγωγή. Η βαλσαρτάνη ενεργεί μπλοκάροντας, την ουσία αγγειοτενσίνη, η οποία παρουσιάζει το μειονέκτημα να αυξάνει την πίεση κατά την έξοδο του αίματος από την καρδιά και να κατακρατά στον οργανισμό του ασθενή την πλεονάζουσα ποσότητα νερού και άλατος.

Ανακοίνωση στο 73ο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ενωσης

Οι αναστολείς της αγγειοτενσίνης αποτελούν καινούργια κατηγορία αντιυπερτασικών φαρμάκων. Ηλθαν να προστεθούν στις βασικές κατηγορίες φαρμάκων που αφορούν α) τους αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου (Α.Μ.Ε.Α.) και β) αναστολείς των διαύλων ασβεστίου. Εκτός από την αντιυπερτασική δράση, το νέο στοιχείο που έρχεται να προστεθεί είναι η πιθανή ευεργετική δράση τους στην καρδιακή ανεπάρκεια.

Στη διαπίστωση αυτή κατέληξαν αμερικανοί επιστήμονες, ύστερα από ευρεία μελέτη, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο 73ο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ενωσης στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνας. Η μελέτη έγινε σε 5.010 ασθενείς σε 300 καρδιολογικά κέντρα 16 χωρών (Αυστραλία, Νότια Αφρική, Γερμανία, Βέλγιο, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ισπανία, Σουηδία, Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες). Η έρευνα έδειξε ότι οι ασθενείς που έπαιρναν και αυτό το φάρμακο στη θεραπευτική τους αγωγή παρουσίασαν βελτίωση των καρδιακών παραμέτρων τουλάχιστον κατά 13%. Η λήψη της βαλσαρτάνης συνέβαλε στη μείωση κατά 27,5% των νοσοκομειακών νοσηλειών, ενώ ταυτόχρονα οι ασθενείς εκτιμούν ότι η ποιότητα της ζωής τους βελτιώθηκε από τότε που άρχισαν να το λαμβάνουν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.