εμβολιο φυματιωσης | φουσκαλα με πυον στα ουλα | στομαχι δωδεκαδαχτηλος | ανατομια ανω gr

Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλαΤην διαπίστωση ότι και 'ο γιαλός είναι στραβός και στραβά αρμενίζουμε' σε ότι αφορά την ψυχική υγεία μας, σε συνάρτηση με τις συνθήκες ζωής που μας επιβάλλουν οι σύγχρονες αντιανθρώπινες πόλεις, ήταν το κεντρικό μήνυμα του καθηγητή Ψυxιατρικής κ. Γ. Xριστοδούλου και Προέδρου της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας επ΄ευκαιρία της 15ης επετείου από την ίδρυση της Εταιρείας και την συμπλήρωση δέκα χρόνων από την έκδοση του περιοδικού της 'Ψυχιατρικής'.

Η άναρχη δόμηση της Αθήνας αλλά και των άλλων μεγαλουπόλεων, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, η ηχητική και οπτική ρύπανση που αν και τις προκαλόύμε ταυτόχρονα και τις υφιστάμεθα, οι σύγχρονες συνθήκες ζωής μας γεμίζουν εντάσεις και άγχος επηρεάζοντας αρνητικά την ψυχική υγεία. Ενας στους τρεις Ελληνες, υποστηρίζουν οι ειδικοί, παρουσιάζει ψυχιατρική συμπτωματολογία, στην οποία συμβάλλουν οι συνθήκες έντονης κοινωνικής πίεσης που ασκούν οι σύγχρονες πόλεις. Οι νευρώσεις και η κατάθλιψη πλήττουν σήμερα πολλούς Ελληνες, παρουσιάζοντας συνήθως ήπια ψυχοπαθολογία, με κυριότερο χαρακτηριστικό το άγχος και την ψυχική ένταση.

Ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε επίσης στην πορεία της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας, η οποία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά με αργούς ρυθμούς. Είναι ανάγκη τόνισε, το ελληνικό κράτος, ανεξάρτητα από την επιχορήγηση της Ευρωπαικής Ενωσης να αναλάβει τη χρηματοδότητση των προγραμμάτων αποασυλοποίησης, προκειμένου να υπάρχει συνέχεια στην παροχή των ψυχιατρικών υπηρεσιών.

Στη συνέντευξη τύπου έγινε επίσης αναφορά στις νεότερες ψυχοφαρμακολογικές και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις οι οποίες έχουν συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση σοβαρών ψυχικών νοσημάτων. Τέτοια θεραπευτικά μέσα, είναι η ηλεκτροσπασμοθεραπεία, η νέα μέθοδος μαγνητικού συντονισμού, η οποία έχει θετικά αποτελέσματα στην κατάθλιψη, η στέρηση ύπνου και η θεραπεία συμπεριφοράς. Η επέτειος της Ψυχιατρικής Εταιρείας θα εορταστεί σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.