αρρυθμια στην καρδια | εκκολπωματωση παχεους εντερου | σπιρομετρηση τι ειναι

Φώτης Καφάτος


Με το Αριστείο Θετικών Επιστημών, για την πολυετή προσφορά του στον τομέα της μοριακής και εξελικτικής βιολογίας, τίμησε την χρονιά που μας πέρασε η Ακαδημία Αθηνών τον καθηγητή κ. Φώτη Καφάτο. Το επιστημονικό και ερευνητικό έργο του διαπρεπούς αυτού Ελληνα, είναι αναγνωρισμένο διεθνώς, και έχει τιμηθεί επανειλημμένως στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική, όπου είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας των ΗΠΑ.

Ο κ. Φώτης Καφάτος γεννήθηκε στην Κρήτη από όπου έφυγε μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών για την Αμερική, όπου σπούδασε Βιολογία και κατάφερε το 1969 να γίνει ο νεότερος τακτικός καθηγητής στην ιστορία του Harvand, ενώ σε ηλικία 38 ετών έγινε πρόεδρος του τμήματος κυτταρικής και αναπτυξιακής βιολογίας. Παρ΄όλη όμως την έντονη δραστηριότητα που ανέπτυσσε στο εξωτερικό, συνέχιζε να διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ελλάδα, όπου το 1972 γίνεται αναπληρωτής καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1982 αναλαμβάνει την διεύθυνση του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στην Κρήτη, του οποίου η σύλληψη και πραγματοποίηση είναι δικό του έργο. Τέλος το 1993 επιλέγεται ως γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας του σημαντικότερου ιδρύματος μοριακής βιολογίας στην Ευρώπη, που εδρεύει στη Χαϊδελβέργη.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.