κοκκιωμα πνευμονα τι ειναι | ομφαλοκήλη | φλεγμονωδης νοσος εντερου | ο σκυλος μου εχει δεμοδηκωση | λοιμωξη

ΕΚΑΒ: οδηγίες προς 'ναυτιλομένους'



Υστερα από τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στους οδηγούς, ο τομέας Πρόσληψης Ατυχημάτων του ΕΚΑΒ, σε μία προσπάθεια να συμβάλλει στην αποφυγή του κινδύνου τροχαίων ατυχημάτων στους πλημμυρισμένους δρόμους, συμβουλεύει τους οδηγούς να προσέχουν τα εξής:

Να πληροφορούνται τις προβλέψεις της ΕΜΥ, πριν από κάθε ταξίδι και να αποφύγουν τις περιοχές που προβλέπεται ότι θα πληγούν από την κακοκαιρία.

Οταν ταξιδεύουν σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες να αποφεύγουν να έχουν συνεπιβάτες μικρά παιδιά, ηλικιωμένους ή άτομα με ειδικές ανάγκες.

Να αποφεύγουν δρόμους, που έχουν πλημμυρίσει με νερά, ανεξαρτήρως του τύπου του οχήματος, που οδηγούν.

Σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων να έχουν αναμμένα, ακόμη και την ημέρα, τα φώτα πορείας.

Να μην ανάβουν το κόκκινο φως για τη βροχή και την ομίχλη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όταν δεν υπάρχει λόγος, γιατί δημιουργούν πρόβλημα ορατότητας στα οχήματα που ακολουθούν.

Να κρατούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα.

Να μην προσπερνούν, όταν υπάρχουν νερά στο δρόμο.

Οταν πρόκειται να περάσουν από σημείο με πολλά νερά, να ανάβουν τα προειδοποιητικά φλας κινδύνου, ειδοποιώντας τον επόμενο, ότι μειώνουν ταχύτητα.

Να ελέγχουν την ποιότητα των ελαστικών και το ντεπόζιτο νερού των υαλοκαθαριστήρων.

Οταν η βροχή είναι καταρρακτώδης, να χρησιμοποιούν τη γρήγορη ταχύτητα του υαλοκαθαριστήρα.

Να διατηρούν καθαρούς τους καθρέπτες και τα πίσω τζάμια του αυτοκινήτου.

Να έχουν τα παράθυρα του οχήματος κλειστά όταν περνούν από μπάρες, ώστε σε περίπτωση προσπεράσεως από άλλο μεγαλύτερο όχημα, να μη μπουν νερά μέσα στο αυτοκίνητο.

Να οδηγούν με μειωμένη ταχύτητα και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί όταν υπάρχει βροχή οι πεζοί δε διακρίνονται εύκολα.

Να συμβουλευτούν τον ηλεκτρολόγο τους εάν το αυτοκίνητο τους έχει ιδιαίτερη ευαίσθησία στα νερά και την υγρασία και στην περίπτωση αυτή, να τυλιχθεί το καρμπυρατέρ με μια πλαστική σακούλα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.