ΕΚΑΒ: οδηγίες προς ‘ναυτιλομένους’

Υστερα από τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στους οδηγούς, ο τομέας Πρόσληψης Ατυχημάτων του ΕΚΑΒ, σε μία προσπάθεια να συμβάλλει στην αποφυγή του κινδύνου τροχαίων ατυχημάτων στους πλημμυρισμένους δρόμους, συμβουλεύει τους οδηγούς να προσέχουν τα εξής:

Να πληροφορούνται τις προβλέψεις της ΕΜΥ, πριν από κάθε ταξίδι και να αποφύγουν τις περιοχές που προβλέπεται ότι θα πληγούν από την κακοκαιρία.

Οταν ταξιδεύουν σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες να αποφεύγουν να έχουν συνεπιβάτες μικρά παιδιά, ηλικιωμένους ή άτομα με ειδικές ανάγκες.

Να αποφεύγουν δρόμους, που έχουν πλημμυρίσει με νερά, ανεξαρτήρως του τύπου του οχήματος, που οδηγούν.

Σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων να έχουν αναμμένα, ακόμη και την ημέρα, τα φώτα πορείας.

Να μην ανάβουν το κόκκινο φως για τη βροχή και την ομίχλη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όταν δεν υπάρχει λόγος, γιατί δημιουργούν πρόβλημα ορατότητας στα οχήματα που ακολουθούν.

Να κρατούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα.

Να μην προσπερνούν, όταν υπάρχουν νερά στο δρόμο.

Οταν πρόκειται να περάσουν από σημείο με πολλά νερά, να ανάβουν τα προειδοποιητικά φλας κινδύνου, ειδοποιώντας τον επόμενο, ότι μειώνουν ταχύτητα.

Να ελέγχουν την ποιότητα των ελαστικών και το ντεπόζιτο νερού των υαλοκαθαριστήρων.

Οταν η βροχή είναι καταρρακτώδης, να χρησιμοποιούν τη γρήγορη ταχύτητα του υαλοκαθαριστήρα.

Να διατηρούν καθαρούς τους καθρέπτες και τα πίσω τζάμια του αυτοκινήτου.

Να έχουν τα παράθυρα του οχήματος κλειστά όταν περνούν από μπάρες, ώστε σε περίπτωση προσπεράσεως από άλλο μεγαλύτερο όχημα, να μη μπουν νερά μέσα στο αυτοκίνητο.

Να οδηγούν με μειωμένη ταχύτητα και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί όταν υπάρχει βροχή οι πεζοί δε διακρίνονται εύκολα.

Να συμβουλευτούν τον ηλεκτρολόγο τους εάν το αυτοκίνητο τους έχει ιδιαίτερη ευαίσθησία στα νερά και την υγρασία και στην περίπτωση αυτή, να τυλιχθεί το καρμπυρατέρ με μια πλαστική σακούλα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση