κακαο χοληστερινη | στιγμα μεσογειακησ αναιμιασ | ελκος συμπτωματα | αντίτετανικος όρος ή εμβόλιο

Μ΄αγαπάς; Αξονική!Οι όρκοι αγάπης, πίστης και αφοσίωσης, ίσως αντικατασταθούν από μια απλή αξονική του εγκεφάλου, μια και επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έχουν εξακριβώσει την ακριβή περιοχή, που καθορίζει αισθήματα όπως ο έρωτας και η αγάπη. Βρετανοί ερευνητές παρουσίασαν τις νέες ανακαλύψεις σε σχετική σύσκεψη, στη Νέα Ορλεάνη. Ο Δρ. Andreas Bartels του University College London δήλωσε ότι σκοπός τους ήταν να ανακαλύψουν ποια περιοχή του εγκεφάλου μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να ερωτευθεί ή να τον κάνει να νιώθει ερωτευμένος. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ‘Προσπαθήσαμε να βρούμε ανθρώπους που ήταν πάρα πολύ ερωτευμένοι. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν σχέσεις διάρκειας περίπου 2 ετών. Η ερευνητική ομάδα διενήργησε τη μελέτη σε 17 άτομα που δήλωναν τρελά ερωτευμένοι. Ο Bartels ανέφερε ότι ‘βασιστήκαμε στο γεγονός ότι όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωναν ότι ήταν βαθιά και τρελά ερωτευμένοι και επιπλέον συμπλήρωσαν ένα ψυχολογικό ερωτηματολόγιο, το οποίο καθόριζε εάν ένας άνθρωπος είναι πράγματι ερωτευμένος ή όχι. Ενώ κοίταζαν φωτογραφίες των αγοριών τους ή των κοριτσιών τους και τριών φίλων τους, οι εθελοντές υπέστησαν αξονική εγκεφάλου, προκειμένου να παρατηρηθούν οι περιοχές, που επεδείκνυαν δραστηριότητα.

Ανακαλύφθηκε ότι η συναισθηματική ανταπόκριση τους ήταν πολύ μεγαλύτερη και υπήρχε αύξηση της αιματολογικής ροής σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, όταν κοίταζαν τις φωτογραφίες του προσώπου με το οποίο ήταν ερωτευμένοι. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Bartels, δραστηριοποιήθηκαν τέσσερις περιοχές, που βρίσκονται στο τμήμα του εγκεφάλου, το οποίο είναι γνωστό ως μεταιχμιακό (limbic region). Οι μετρήσεις επιπλέον έδειξαν ότι κατά τη διάρκεια που κοίταζαν μία φωτογραφία του αγαπημένου τους προσώπου, μειωνόταν η δραστηριότητα σε κάποιες άλλες περιοχές του εγκεφάλου, όπως στο νεοφλοιό, μία περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με το συναίσθημα της θλίψης. Η ερευνητική ομάδα αναμένεται να προβεί σε νέες έρευνες, που θα εξακριβώνουν τις περιοχές του εγκεφάλου, που συνδέονται με την αγάπη ανάμεσα στη μητέρα και στα παιδιά της. Δυστυχώς, όμως σε σχετική ερώτηση προς τον Bartels εάν μπορούμε να ελπίζουμε στη δημιουργία ενός φαρμάκου, που θα αναζωοπυρώνει την αγάπη, εκείνος φάνηκε να είναι ιδιαίτερα αμφίβολος.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.