απόφραξη του χοληδόχου πόρου | φλεγμονι εντερου και παγκρεας | συμπτωματα στερησης ηρωινης | τι ειναι η ηθικη

Βρετανικο ΕΣΥ: Οικονομικοί λόγοι μπλοκάρουν τεστ για τον καρκίνοΕνα διαγνωστικό test, που μπορεί να ανιχνεύσει σε πολύ πρώιμα στάδια την ύπαρξη 13 τύπων καρκίνου, που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου και εφαρμόζεται ήδη σε ευρεία κλίμακα στο Χονγκ Κονγκ, αμφισβητείται για οικονομικούς λόγους από το Βρετανικό ΕΣΥ. Το test αυτό έχει την ικανότητα να ανιχνεύει στον ορό του αίματος την πρωτεΐνη DR-70, ένα αντίσωμα που παράγει ο οργανισμός, όταν αρχίζουν να αναπτύσσονται καρκινικά κύτταρα, πολύ πρίν εμφανιστούν τα πρώτα ορατά συμπτώματα του καρκίνου. Η νέα αυτή μέθοδος εκτός των άλλων είναι αξιόπιστη, φτηνή, εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεση της, καθώς το κόστος ανέρχεται στα 100 δολάρια περίπου και τα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν γνωστά μέσα σε λίγες ώρες. Επίσης είναι το μόνο test που μπορεί να ανιχνεύσει την ύπαρξη τόσων πολλών διαφορετικών τύπου καρκίνου , όπως ο καρκίνος των πνευμόνων, του στομάχου, του παχέως εντέρου, του ήπατος, του πρωκτού, κ.α.

Ο λόγος που οι Βρετανοί βλέπουν με σκεπτικισμό την εφαρμογή του ως προληπτική διαγνωστική μέθοδο, που θα εφαρμόζεται σε όλον τον πληθυσμό, είναι καθαρά οικονομικός. Θεωρούν ότι την στιγμή που διατίθενται εκατομμύρια λίρες κάθε χρόνο από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας (NHS) για την προληπτική εξέταση για καρκίνο του μαστού και του τραχήλου, η εισαγωγή και του DR-70, θα τίναζε το NHS αέρα. Πέραν αυτού τα θετικά αποτελέσματα θα οδηγούσαν σε πληθώρα νέων εξετάσεων καθώς το test αυτό δεν πιστοποιεί που βρίσκεται ο καρκίνος, αλλά μόνο την ύπαρξη του και μάλιστα σε πάρα πολύ αρχικά στάδια, γεγονός που καθιστά την εντόπιση του ακόμα πιο δύσκολη. Ετσι προτείνουν την περαιτέρω συνέχιση των δοκιμών μέχρι να διασφαλιστεί η απόλυτη εγκυρότητά του.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.