χαπι αμβλωσης | πυρετός κ γενική αιματος | προπτωση μιτροειδους και καρδιακα προβληματα | ηπατικες κυστεις

Οι 7 στις 10 εγχειρήσεις για στεφανιαία νόσο δεν ωφελούνΧωρίς λόγο χειρουργούνται επτά στους δέκα ασθενείς που πάσχουν απο στεφανιαία νόσο, ενώ η μείωση της χοληστερόλης μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη ενός δεύτερου καρδιακού επεισοδίου. Αυτά είναι μερικά από τα σημαντικότερα συμπεράσματα του 21ου Καρδιολογικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες στην Αθήνα. Οπως ανέφερε ο καθηγητής κ. Δ. Κρεμαστινός, το 70% των ασθενών με στεφανιαία νόσο που χειρουργούνται, είτε δεν θα ωφεληθεί καθόλου, είτε ωφελείται ελάχιστα ή ακόμη μπορεί και να βλαφτεί από τη χειρουργική επέμβαση. Είναι αναγκαίο συνεπώς η θεραπεία αυτών των ασθενών να καθορίζεται με αυστηρότερες προϋποθέσεις, γεγονός που απαιτεί πέραν των γνώσεων και μεγάλη εμπειρία.

Ο καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χρ. Πίτσαβος, επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο της χοληστερόλης στην εξέλιξη της υγείας ενός ασθενή που έχει υποστεί έμφραγμα. Οπως έδειξε επιδημιολογική μελέτη που έγινε σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, μόνο το 1/3 των ασθενών με ιστορικό εμφράγματος και υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, έχει ικανοποιητική πορεία. Από αυτούς δε το 1/3 δεν επιδεχόταν κάποιου είδους θεραπεία. Τα στοιχεία για την χώρα μας όσο αφορά την ρύθμιση της χοληστερόλης τόνισε ο κ. Πίτσαβος, δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά, καθώς την εφαρμόζει μόνο στο 20% των ασθενών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.