υπερμετρωπια συμπτωματα | υψηλα ανδρογονα | εμετοσ με αιμα που οφειλεται | εγκολποματα

Διάγνωση χλαμυδίων κατ΄οίκονMια απλή εξέταση στο σπίτι μπορεί να διαγνώσει την ύπαρξη χλαμυδίων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε σε μαθήτριες Λυκείου στη Δανία. Τα χλαμύδια προκαλούν μία συνηθισμένη σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια, η οποία προσβάλλει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Η ασθένεια αυτή είναι συχνά ασυμπτωματική με αποτέλεσμα οι ασθενείς, να μην υποβάλλονται στην κατάλληλη θεραπεία, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες επιπλοκές, ακόμα και στειρότητα. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας έδειξαν ότι η πιθανότητα έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας της ασθένειας αυξάνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, όταν κάποιος έχει την δυνατότητα να ελέγξει την ύπαρξη χλαμυδίων με μια απλή εξέταση που μπορεί να κάνει σπίτι του.

Συγκεκριμένα ανάμεσα σε 930 μαθήτριες, που αποτέλεσαν το αντικείμενο της μελέτης για διάστημα ενός έτους, διαπιστώθηκε ότι εκείνες οι οποίες διενήργησαν τη σχετική εξέταση στο σπίτι τους είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν φλεγμονή της πυέλου -μία επιπλοκή των χλαμυδίων, που μπορεί να οδηγήσει σε στειρότητα- από ότι εκείνες οι οποίες απετάνθησαν για διάγωνση σε ιατρό. Ο Δρ. Lars Ostergaard, ο οποίος ανέφερε τα αποτελέσματα των ερευνών του στο τεύχος του Οκτωβρίου του Clinical Infectious Diseases, τόνισε ότι η απλή αυτή μέθοδος για τον έλεγχο των χλαμυδίων στο σπίτι είναι διαθέσιμη από το 1996. Πριν από αυτή, η νόσος ανιχνευόταν μόνο από δείγμα κολπικού εκκρίματος, που λαμβανόταν από ιατρό. Η εξέταση αυτή, η οποία περιλαμβάνει την αποστολή μέσω ταχυδρομείου δείγματος ούρων σε ένα εργαστήριο, εξοικονόμησε χρόνο στους ανθρώπους, εξασφαλίζοντάς τους ταυτόχρονα και μυστικότητα. Προσέθεσε δε ότι πολύ περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν μολυνθεί από την ασθένεια αυτή, αλλά λόγω ελλείψεως συμπτωμάτων δεν το γνωρίζουν, είναι πιθανό να υποβληθούν σε μία εξέταση για χλαμύδια, εάν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν μόνοι τους στο σπίτι τους.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.