τι δεν πρεπει να τρωνε τα παιδια που εχουν χοληστερινη | γενικες εξετασεις | soutzokaki thermides

Μεταλλαγμένες πατάτες κατά της Ηπατίτιδας ΒΑμερικανοί ερευνητές προχωρούν στην παρασκευή νέου εμβολίου κατά της ηπατίτιδας Β, το οποίο θα λαμβάνεται από το στόμα. Το νέο εμβόλιο προέρχεται από πατάτα, την οποία οι ερευνητές μετάλλαξαν γενετικά, με αποτέλεσμα αυτή να παράγει την ουσία του εμβολίου στη σάρκα της. Το εμβόλιο δεν έχει ακόμα τελειοποιηθεί και έχει πολλές ομοιότητες με το ενέσιμο εμβόλιο, το οποίο χορηγείται ευρέως σε όλο τον κόσμο για την ασθένεια αυτή. 'Το εμβόλιο για την ηπατίτιδα Β αποτελεί μεγάλο στόχο για όλο τον κόσμο. Αυτό που χρησιμοποιείται σήμερα βασίζεται σ'ένα αντιγόνο που παράγεται σε μαγιά. Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να παράγουμε το ίδιο αντιγόνο σε φυτά', δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Χιού Μέισον, του Ινστιτούτου Boyce Thompson του Πανεπιστημίου Κόρνελ των Η.Π.Α.

Tα αντιγόνα είναι πρωτεϊνες, τα οποία ενεργοποιούν τον μηχανισμό του οργανισμού για την παραγωγή αντισωμάτων, τα οποία με τη σειρά τους αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του εισβολέα. Είναι γνωστό ότι μία πρωτεϊνη με την ονομασία 'HBsAg' μπορεί να προκαλέσει αυτή την αντίδραση. Οι ερευνητές μπορούν να αποσπάσουν το γονίδιο, αυτής της πρωτεϊνης του ιού, να τη διοχετεύσουν σε μαγιά, όπου αναπτύσσεται και παράγει μια πρωτεϊνη, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή του εμβολίου. Το γεγονός ότι η τιμή του εμβολίου είναι υψηλή και ότι πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο, καθιστά δύσκολη τη διανομή του σε απομακρυσμένες περιοχές. Βέβαια η ανάγκη του εμβολίου είναι μεγάλη εάν λάβει κανείς υπόψη ότι 2.000.000.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από την ηπατίτιδα Β.

Η ερευνητική ομάδα του Μέισον μετάλλαξε γενετικά πατάτες, προκειμένου να παραχθεί η πρωτεϊνη και στη συνέχεια χορήγησε αυτές τις πατάτες, ως τροφή, σε ποντίκια. Τα ποντίκια παρήγαγαν αντισώματα κατά της ηπατίτιδας Β. Ο Μέισον δήλωσε ότι ‘Αυτό που επιδιώκουμε είναι να παράγουμε το συγκεκριμένο υλικό στα φυτά και να δείξουμε ότι η ουσία αυτή του φυτού μπορεί να λαμβάνεται από το στόμα. Η έρευνά μας στα ποντίκια δείχνει ότι αυτό είναι εφικτό’ Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Κόρνελ, προσπάθησαν να προβούν σε ανάλογη μελέτη, περιορισμένης έκταση και σε εθελοντές, αλλά η βρετανική εταιρία ‘Axis Genetics Plc.’, με την οποία συνεργαζόταν στον τομέα αυτό, αποχώρησε, εξαιτίας της επιφυλακτικότητας, που υπάρχει στην Ευρώπη για τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.