εγκεφαλικο δεξια ημιπληγια | απο ποιες ιωσεις σε προφυλασσει το εμβολιο | πληγη μεσα στη μυτι

Οι απινιδωτές σώζουν ζωές.Η τοποθέτηση απινιδωτών σε αεροπλάνα, καζίνο και άλλα πολυσύχναστα μέρη, καθώς και η στοιχειώδης εκπαίδευση ατόμων όπως οι αεροσυνοδοί ή οι φύλακες, στη χρήση αυτών των μηχανημάτων, μπορεί να σώσει από καρδιακή ανακοπή, πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων. Σύμφωνα με δύο πρόσφατες έρευνες, τα νέα μηχανήματα απινίδωσης, τα οποία είναι αυτόματα, έσωσαν περίπου το ήμισυ των θυμάτων καρδιακής ανακοπής. Αυτό είναι ένα ποσοστό 10πλάσιο του συνήθους ποσοστού επιβίωσης ασθενών, που υφίστανται καρδιακή ανακοπή εκτός του νοσοκομείου, το οποίο δεν υπερβαίνει το 5%.

Ο Δρ. Dr. Michael A. Jaker, διευθυντής της επείγουσας ιατρικης του Πανεπιστημίου of Medicine and Dentistry του New Jersey δήλωσε ότι ελάχιστη εκπαίδευση στη χρήση αυτών των μηχανημάτων είναι αρκετή για να πετύχει κανείς την διάσωση κάποιου ανθρώπου. Περίπου 250.000 Αμερικανοί πεθαίνουν ετησίως από καρδιακή ανακοπή, η οποία συνήθως οφείλεται σε διαταραχή του καρδιακού ρυθμού, που ονομάζεται καρδιακή μαρμαρυγή. Κάθε λεπτό που περνάει μετά από καρδιακή ανακοπή, χωρίς απινιδισμό, μειώνεται κατά 10% η πιθανότητα επιβίωσης του ασθενή. Αυτές οι νέες αυτόματες, ειδικές συσκευές απινίδωσης θεωρούνται απλές στη χρήση τους. Συγκεκριμένα από σχετική προηγούμενη έρευνα που έγινε, σε περιπτώσεις εικονικών καρδιακών ανακοπών, προέκυψε ότι μαθητές της έκτης δημοτικού, που εκπαιδεύτηκαν μόνο μία φορά στη χρήση αυτών των μηχανημάτων, χρειάστηκαν μόλις 27 δευτερόλεπτα παραπάνω από ότι οι βοηθοί ιατρών, για να επιτύχουν την απινίδωση. Σύμφωνα δε με σχετική δήλωση της Dr. Rose Marie Robertson, προέδρου του Αμερικανικού Συνδέσμου Υγείας ευρύτερη χρήση των ειδικών αυτών απινιδωτών είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε αύξηση του ποσοστού επιβίωσης στην Αμερική κατά 20-30%, γεγονός που σε απόλυτους αριθμούς ισοδυναμεί με 50.000 ζωές ετησίως.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.