σφυξεις | διατροχαντηριο | νοσος μυοκαρδίου | πολυποδας ορθου | διαρηρια με βλενα αιμα αερια πορδες

Δεύτερη σε πνιγμούς στον κόσμο η ΕλλάδαΤη δεύτερη θέση στον κόσμο στους πνιγμούς κατέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με το υπουρείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, από την αρχή της φετινής χρονιάς ως τις 4 Σεπτεμβρίου, 260 άνθρωποι πνίγηκαν, από τους οποίους 187 ήταν άνδρες, 69 γυναίκες και έξι παιδιά. Τα τελευταία 19 χρόνια πνίγονται κατά μέσο όρο περίπο 300 άνθρωποι το χρόνο, ενώ οι περισσότεροι πνιγμοί συμβαίνουν σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών.

Στις 7 Φεβρουαρίου του 2000 ψηφίστηκε προεδρικό διάταγμα, με το οποίο καθιερώθηκε η τοποθέτηση επαγγελματία ναυαγοσώστη σε όλες τις πολυσύχναστες ακτές και παραλίες. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία, οι αρμόδιοι έκριναν τελικά ότι δεν είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν οι ναυαγοσώστες στις παραλίες, καθώς άλλοι προφασίστηκαν οικονομικούς λόγους, άλλοι αδιαφόρησαν και άλλοι ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν το θέμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.