καταγμα διαφυσης κνημης | ινσουλινωμα | βιταμινη α | Πολυποδας στομαχου τι ειναι | ηπατιτιδα b και c συμπτωματα

Απονεμήθηκε το Nobel Ιατρικής 2000Σε τρείς επιστήμονες που με τις έρευνες τους στον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου, οδήγησαν σε νέους τρόπους θεραπευτικής αντιμετώπισης ασθενειών όπως η νόσος του Parkinson και του Alzheimer, απονεμήθηκε το φετινό βραβείο Nobel Ιατρικής. Πρόκειται για τον Arvid Carlsson,καθηγητή Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο του Geteborg στην Σουηδία, τον Paul Greengard, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Rockefeller των ΗΠΑ και τον Eric Kandel καθηγητή Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ.

Ο Paul Greengard αφιέρωσε την πολύχρονη καριέρα του στην μελέτη του τρόπου επικοινωνίας των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου σε βιοχημικό επίπεδο. Οι εργασίες του βοήθησαν στην μάχη εναντίον ασθενειών όπου η δράση της ντοπαμίνης παίζει καθοριστικό ρόλο (σχιζοφρένεια, νόσος του Parkinson και νόσος του Alzheimer).

Ο Arvid Carlsson με τις πολυάριθμες μελέτες του βοήθησε και αυτός απο την πλευρά του στην κατανόηση του τρόπου δράσης της ντοπαμίνης και στον τρόπο που οι διάφορες φαρμακευτικές ουσίες μπορεί να επηρεάσουν την λειτουργία του εγκεφάλου.

Τέλος ο Eric Kandel ανακάλυψε γονίδια που παίζουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο που διαχειρίζεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος ότι αφορά τη μνήμη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.