σπιρομέτρηση κόστος | αντιτετανικος ορος | λειχηνας στοματος | εμβολή αμνιακού υγρού

ΕΣΥ: Επιμερισμό εξουσιών προτείνουν οι αναπληρωτές διευθυντέςΤην αντίθεση τους στα υπερσυγκεντρωτικά συστήματα διοίκησης των νοσοκομείων και την πρόταση τους για ένα πολυδιευθυντικό σύστημα, όπως αυτό που εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ανέπτυξε σε συνέντευξη τύπου το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών Διευθυντών του ΕΣΥ.

Οπως εξήγησε ο πρόεδρος κ. Αντ. Βραχάτης το σημερινό σύστημα δίνει την δυνατότητα στις κλινικές του ΕΣΥ να λειτουργούν σαν προσωπικές επιχειρήσεις, προάγει σχέσεις ανταγωνισμού των γιατρών και τελικά υποτάσσει γιατρούς και ασθενείς στα αντιπαραγωγικά δεσμά του συστήματος. Η πρόταση του συλλόγου, με την οποία συμφωνούν και πολλές άλλες ιατρικές ενώσεις και ο ΙΣΑ, προτείνει την υιοθέτηση ενός πολυδιευθυντικού συστήματος διοίκησης των κλινικών παρόμοιο με αυτά που υπάρχουν στις περισσότερες υγειονομικά ανεπτυγμένες χώρες. Οι οργανωτικές δομές ενός τέτοιου συστήματος επιτρέπουν τον επιμερισμό του διοικητικού έργου και προσφέρει άμεση και καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών.

Ο γενικός γραμματέας του συλλόγου κ. Θ. Παπαχριστόπουλος τόνισε ότι στο προτεινόμενο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία αναφορά για την αξιοποίηση των αναπληρωτών διευθυντών, γεγονός που προϊδεάζει ότι θα δημιουργηθούν και πάλι υπερσυγκεντρωτικά ιατρικά τμήματα με όλα τα μειονεκτήματα που αυτά έχουν.

Οι αναπληρωτές διευθυντές παρ’όλο που έχουν καταθέσει το σύνολο των προτάσεων τους στον υπουργό Υγείας Αλέξανδρο Παπαδόπουλο στην αρχή της θητείας του, δεν έχουν προσκληθεί σε συνάντηση μαζί του για να τις συζητήσουν, προκειμένου να ληφθούν υπ’ όψην στην μεταρρύθμιση που το υπουργείο σχεδιάζει.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.