κοιλίες καρδιάς | http://www.care.gr/post/361/eyerethisto-entero

Φάρμακο για τις γυναικείες σεξουαλικές δυσλειτουργίεςΣύμφωνα με ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας Nastech, ολοκληρώθηκε η φάση των κλινικών δοκιμών που αφορούν την ενδορρινική χορήγηση υδροχλωρικής απομορφίνης, για την αντιμετώπιση των σεξουαλικών δυσλειτουργιών που παρατηρούνται σε γυναίκες, μία σειρά καταστάσεων οι οποίες φαίνεται να είναι αρκετά συχνές, αφού σύμφωνα με μελέτη που ανακοινώθηκε στο JAMA, επισημαίνεται ότι 4 στις 10 Αμερικανίδες παρουσιάζουν κάποια μορφή σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες στις γυναίκες διακρίνονται σε μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, μειωμένη σεξουαλική διέγερση, δυσπαρεύνια και επιμένουσα δυσκολία επίτευξης οργασμού. Η αιτιολογία τους είναι πολύπλοκη και μπορεί να περιλαμβάνει ψυχολογικά προβλήματα όπως κατάθλιψη, άγχος και κούραση. Η ενδορρινική χορήγηση απομορφίνης, έχει στόχο υποδοχείς στο κεντρικό νευρικό σύστημα, οι οποίοι μπορούν να βελτιώσουν την σεξουαλική διέγερση και την δυσπαρεύνια.

Η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών σχεδιάστηκε για να καθοριστεί η φαρμακοκινητική, η ασφάλεια και η ανεκτικότητα της ενδορρινικής χορήγησης απομορφίνης. Η μελέτη για την ασφάλεια του φαρμάκου περιελάμβανε κλινική εξέταση της μύτης, μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης, του καρδιακού ρυθμού και της αναπνοής και τέλος, τις ανεπιθύμητες ενέργειες του φαρμάκου.

Η φαρμακευτική εταιρεία Nastech, η οποία παράγει το φάρμακο και έκανε τις κλινικές δοκιμές, ανέφερε ότι δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές παρενέργειες και δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στην αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό ή την αναπνοή. Η εταιρεία σχεδιάζει τώρα να χορηγήσει το φάρμακο σε γυναίκες με σεξουαλική δυσλειτουργία, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν παρόμοιες δοκιμές σε άνδρες οι οποίοι εμφανίζουν προβλήματα στύσης.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.