πεμφιγα στοματος | κονδυλωματα εγκυμοσυνη | τι ειναι τα ακροαστικα | block αριστερου σκέλους

Θα ζούμε περισσότερο από 120 χρόνιαΥπάρχουν πλέον αποδείξεις, ότι το βιολογικό όριο της ζωής αυξάνεται, όσο βελτιώνεται η ιατρική τεχνολογία, ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι ο μέσος όρος ζωής, στις βιομηχανικές χώρες, θα συνεχίσει να αυξάνεται. Ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Berkeley στην Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον John Wilmoth, καθηγητή δημογραφίας, μελέτησε τα αρχεία θανάτων της Σουηδίας από 1861. Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα αρχεία, θεωρούνται τα παλαιότερα αλλά και τα πληρέστερα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από τη μελέτη των σουηδικών αρχείων που δημοσιεύθηκε στο έγκυρο περιοδικό Science, προκύπτει ότι το όριο ζωής αυξάνεται συνεχώς, χωρίς να παρουσιάζει μάλιστα τάση σταθεροποίησης. Το έτος 1860, ο γηραιότερος Σουηδός ήταν 100 ετών, το 1960 ο ήταν 105 ετών και σήμερα, με την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης και την καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών, είναι 108 ετών. Η αύξηση που παρατηρείται, αντιστοιχεί περίπου σε 5 μήνες για κάθε δεκαετία.

Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες πίστευαν, ότι υπάρχει ένα βιολογικό όριο για την ανθρώπινη ζωή, το οποίο υπολόγιζαν περίπου στα 120 χρόνια. Η νέα μελέτη ωστόσο, αμφισβητεί την παραπάνω θεωρία, αφού παρατηρείται συνεχής αύξηση του ορίου ηλικίας που δεν οφείλεται σε βιολογικούς παράγοντες, αλλά κυρίως στις βελτιωμένες συνθήκες υγιεινής και την καλύτερη ιατρική φροντίδα. Ετσι λοιπόν, τα παιδιά που γεννιούντια στις μέρες μας φαίνεται ότι θα καταρρίψουν το ρεκόρ της Jeanne Calment, που πέθανε το 1997 στη Γαλλία, σε ηλικία 122 ετών και θεωρείται ο μακροβιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.