φλεγμονοδης νοσος εντερου | υδαρη διαιτα | pia ine i lagonia akantha | υπερπλαστικός πολύποδας | οργανα ανθρωπου

Αίσωπος: Το ρομπότ που χειρουργείΗ πρώτη χειρουργική επέμβαση με τη βοήθεια ρομπότ, πραγματοποήθηκε στο Iατρικό Kέντρο Aθηνών από τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου του Oxάιο κ. K. Kωνσταντινίδη. Η πρώτη επέμβαση στη χώρα μας, που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια ενός ρομποτικού συστήματος ενδοσκόπησης, αφορούσε την λαπαροσκοπική αφαίρεση της χοληδόχου κύστης, μιας νέας γυναίκας. Η επέμβαση είχε διάρκεια 40 λεπτά και η κατάσταση της ασθενούς είναι άριστη. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από τον κ. Κωνσταντινίδη, ο οποίος τόνισε ότι με τη χρήση του συστήματος μειώνεται τόσο ο xρόνος της επέμβασης όσο και ο πόνος του ασθενούς, επειδή το ρομπότ διατηρεί απόλυτα σταθερό το λαπαροσκόπιο.

Το ρομπότ, που ονομάζεται Αίσωπος, μπορεί να χειριστεί με σταθερότητα για αρκετές ώρες, τη χρήση ορισμένων μηχανημάτων και κυρίως αυτή της μικροκάμερας. Ετσι, οι λεπτομερείς εικόνες από το εσωτερικό του σώματος επιτρέπουν στο χειρουργό να κινείται με μεγαλύτερη ακρίβεια. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει πραγματοποιήσει διεθνώς περισσότερες από 110.000 λαπαροσκοπικές επεμβάσεις όπως χολοκυστεκτομές, σκωληκοειδεκτομές, γυναικολογικές επεμβάσεις κλπ.

Τέλος, σε δήλωσή του ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι σύντομα αναμένονται ρομπότ με πλέον προηγμένη τεχνολογία, τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται διεθνώς, τα οποία εκτελούν τις εντολές του χειρουργού, ενώ σύντομα, το Iατρικό Κέντρο Aθηνών θα αποκτήσει και ένα δεύτερο σύστημα ρομποτικής, που θα ονομάζεται Ζεύς. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι τα καταπληκτικά αυτά ρομπότ δεν αντιλαμβάνονται ελληνικά και πρέπει να υποβληθούν σε ορισμένες μετατροπές ώστε να υπακούουν σε εντολές στην ελληνική γλώσσα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.