εμβολιο γριπης ονομασία | δισπλασια τραχηλου χωρις hpv | ποτε κανουμε αντιτετανικο ορο

Παιδικές ασθένειες: φόβοι για νέες επιδημίεςΠολλοί γονείς, δεν πραγματοποιούν τους συνήθεις εμβολιασμούς των παιδιών τους, επειδή έχουν επιφυλάξεις για την ασφάλεια των εμβολίων, κάτι, που σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πιθανό να οδηγήσει στην επανεμφάνιση επιδημιών από τις συνήθεις παιδικές ασθένειες. Οι περισσότερες επιφυλάξεις στρέφονται κατά του συνδυασμένου εμβολίου για την ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά, γνωστό ως MMR, για το οποίο υπάρχουν κάποιες αμφισβητούμενες αναφορές, ότι συνδέεται με αυτισμό και εντερικές διαταραχές, παρ' όλο που οι περισσότερες ιατρικές οργανώσεις πιστεύουν ότι δεν υφίσταται τέτοιος κίνδυνος.

Στην αναφορά με τον τίτλο 'Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία', η Ενωση της Βρετανικής Βιομηχανίας Φαρμάκων (ABPI), επισημαίνει ότι η εξαφάνιση κάποιων σοβαρών νόσων από τον αναπτυγμένο κόσμο, κάνει τους γονείς να αμελούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Ωστόσο, οι εμβολιασμοί για νοσήματα όπως η διφθερίτιδα ή η ιλαρά, για να είναι αποτελεσματικοί, πρέπει να πραγματοποιηθούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό παιδιών και η άρνηση του εμβολιασμού, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα της δημόσιας υγείας, σε αντίθεση με τον κίνδυνο από τις ανεπιθύμητες ενέργειες, που είναι εξαιρετικά μικρός.

Σύμφωνα με τον Dr Trevor Jones, γενικό διευθυντή της ABPI, θα ήταν τρομερό αν επιτρέψουμε στην αδιαφορία και σε ιστορίες τρόμου, να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των παιδιών, αφού κάθε εμβόλιο ελέγχεται επισταμένα για την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του πριν χορηγηθεί. Η ανάπτυξη των σύγχρονων εμβολίων, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιατρικής επιστήμης, εξαλείφοντας πολλές σοβαρές ασθένειες, άποψη που συμμερίζεται και ο Dr Nigel Higson, πρόεδρος της Ιολογικής Ομάδας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (PCVG), ο οποίος συμπληρώνει ότι η αναλογία των παιδιών που έχει εμβολιασθεί με το MMR στη Βρετανία, έχει πέσει κάτω από το απαραίτητο επίπεδο, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξάπλωση της ιλαράς, ακόμη και σε παιδιά που έχουν εμβολιασθεί.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.