μυοσιτιδα διαφορικη διαγνωση | σε ποση ωρα δρα η κορτιζονη | καταπολεμηση ψωρας στα σκυλια

Ο ενοχλητικός της διπλανής πόρταςΕνα νέο υλικό, που κατασκευάστηκε στο Hong Kong και αποτελείται από ηχητικούς κρυστάλους, δηλαδή μικρούς κύβους, κατασκευασμένους από μόλυβδο, μεγέθους περίπου ενός εκατοστού, που περιβάλλονται από ελαστική σιλικόνη, εμποδίζει τη μετάδοση του ήχου με συχνότητες οι οποίες προκαλούν ενοχλητικό θόρυβο, όπως η λειτουργία του πλυντηρίου, των μηχανών των αυτοκινήτων ή τα μπάσσα του ηχοσυστήματος αργά το βράδι, όπως ανακοινώθηκε στο έγκυρο περιοδικό Science.

Η ηχορύπανση προκαλείται από πολλές εμπορικές και βιομηχανικές δραστηριότητες. Τα μέσα συγκοινωνίας και τα κατασκευαστικά μηχανήματα θεωρούνται υπεύθυνα για το μεγαλύτερο ποσοστό. Σύμφωνα με διάφορες στατιστικές, ένας στους τρεις κατοίκους των μεγάλων πόλεων, έχει επηρεαστεί από την ηχορύπανση, ενώ εκτός από την απώλεια της ακοής που προκαλεί, ο υπερβολικός θόρυβος, ενοχοποιείται για την πρόκληση αϋπνίας, ευερεθιστότητας, πονοκεφάλων και υπέρτασης.

Η απομόνωση των ήχων υψηλής συχνότητος, είναι σχετικά εύκολη, σε αντίθεση με τους ήχους χαμηλής συχνότητας, οι οποίοι είναι και οι πλέον ενοχλητικοί. Το νέο υλικό, που ονομάζεται RSM (Resonant Sonic Materia), μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για την αντανάκλαση είτε για την απορρόφηση του ήχου, ανάλογα με την επιλογή στην κατασκευή. Οι άμεσες εφαρμογές του νέου υλικού, αναμένονται σε αεροδρόμια, αυτοκινητοδρόμους, εργοστάσια και διαμερίσματα πολυκατοικιών, ενώ θα ακολουθήσει η χρησιμοποίησή του σε κάθε κατασκευή η οποία απαιτεί ηχομόνωση.

Παρ' όλο που όλοι, εκτός από τους θορυβώδεις γείτονες, γνωρίζουν ότι η σιωπή είναι χρυσός, το νέο υλικό δεν θα έχει την τιμή του χρυσού. Σίγουρα θα είναι ακριβότερο από τα ήδη υπαρχοντα υλικά, ωστόσο όταν αρχίσει η παραγωγή του, κάτι που αναμένεται πολύ σύντομα, η τιμή του θα είναι διπλάσια ή τριπλάσια των γυψοσανίδων. Το πάχος του υλικού, που απαιτείται για τη μείωση της έντασης των ήχων χαμηλής συχνότητας, είναι περίπου 2 εκατοστά, σε αντίθεση με τα 30 και πλέον εκατοστά, που απαιτούνται, αν χρησιμοποιηθούν συμβατικά υλικά.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.