καθίζηση αιματοσ | δυσπνοια omoipauhtikh | ΕΞΩ ΛΑΓΟΝΙΑ ΑΡΤΗΡΙΑ | γιατι αποφευγει να με κοιταξει στα ματια

Δύσκολη η τεχνητή γονιμοποίηση μετά τα 40Όλο και μεγαλύτερος αριθμός γυναικών αποφασίζει να αποκτήσει παιδιά μετά την ηλικία των 30 ή των 40. Οι μελέτες ωστόσο δείχνουν οτι οι γυναίκες που διατρέχουν την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους, πρέπει να υπολογίζουν πολύ λιγότερο στις τεχνικές υποβοηθούμενης γονιμοποίησης, για να μείνουν έγκυες.

Ο Dr. Raphael Ron-El και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας γονιμότητας σε 400 γυναίκες άνω των 41 ετών, για πέντε χρόνια. Τα αποτελέσματα της μελέτης τους, που δημοσιεύονται στο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού Fertility and Sterility, δείχνουν οτι μόνον το 12% των γυναικών της μελέτης συνέλαβε, ενώ τελικά μόνο το 5% απέκτησε τελικά παιδί.

Κατά την τεχνητή γονιμοποίηση (in vitro fertilization), ένα ωάριο γονιμοποιείται σε συνθήκες εργαστηρίου απο ένα σπερματοζωάριο και κατόπιν εμφυτεύεται στην μήτρα. Για να αυξηθεί η πιθανότητα επιτυχίας, συνήθως εμφυτεύονται πέραν του ενός, έμβρυα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία Αναπαραγωγικής Ιατρικής περίπου το 23% των προσπαθειών είναι επιτυχείς. Οι πιθανότητες επιτυχούς τεχνητής γονιμοποίησης όμως ελαττώνονται με την ηλικία, ακριβώς όπως συμβαίνει και με την φυσιολογική σύλληψη.

Οι πιθανότερες αιτίες που προκαλούν αυτή την ελάττωση, είναι η χειρότερη ποιότητα ωαρίων, καθώς και προβλήματα με την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στην μήτρα, που και τα δύο παρατηρούνται μετά τα 40.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.