Αλλάζει το ΕΣΥ, όχι όμως και τα Ταμεία

Η μεταρρύθμιση του ΕΣΥ αρχίζει άμεσα με εφαρμογή από τον Οκτώβριο και προοπτική ολοκλήρωσης το 2006 τονίζει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Υγείας κ. Αλέκος Παπαδόπουλος. Ωστόσο, διευκρινίζει οτι δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Η ένταξη των ιατρείων, πιθανώς και των Νοσοκομείων του ΙΚΑ είναι μέσα στα πλάισια του σχεδιασμού των νέων μέτρων, πράγμα που είχε επιχειρηθεί και στο παρελθόν χωρίς επιτυχία. Πρακτικά ιδρύεται ένας οικονομικός διαχειριστικός οργανισμός (ΟΔΙΠΥ) με σκοπό την καλύτερη διαχείριση των πόρων για την Υγεία, όπως αυτά θα διατίθενται από κάθε Ταμείο.

Σήμερα αναμένεται με ενδιαφέρον η επίσημη θέση των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά,όπως θα εκφρασθεί από το επίσημο όργανο, την ΕΙΝΑΠ.

Αν και η λειτουργία των Ταμείων δεν είναι αμιγής αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας, το θέμα της ενοποίησης των Ταμείων παραμένει σαν εκκρεμότητα, που θα πρέπει κάποτε να διευθετηθεί. Αν εξαιρέσει κανείς τα μεγάλα Ταμεία (Δημόσιο, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ κτλ) πάνω από 100 ακόμη ασφαλιστικά Ταμεία έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες υγείας και ασφάλισης των εργαζομένων σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων. Η δυνατότητα μιας ενιαίας Εθνικής Ασφάλισης και μια ενιαία κάρτα Υγείας για τον Ελληνα πολίτη ίσως δεν είναι ακόμη ορατή…

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση