μεσογειακη διατροφη | εκτακτες συστολες | καρκινος του πνευμονα και λεμφαδενες | ασκησεις ραχιαιων

Σε καραντίνα ο νομός Έβρου.Συνεδριάζει σήμερα στις Bρυξέλλες η Mόνιμη Kτηνιατρική Eπιτροπή της Eυρωπαϊκής Ένωσης για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του αφθώδους πυρετού που εμφανίσθηκε σε βοοειδή στο δέλτα του ποταμού Έβρου. Η επιτροπή αναμένεται να επιβάλει κοινοτική καραντίνα στον νομό και πιθανόν και σε άλλες περιοχές της Θράκης.

Σε xθεσινές του δηλώσεις για το θέμα ο υφυπουργός Γεωργίας δήλωσε οτι έχουν σφαγεί και ταφεί υγειονομικά 1.400 βοοειδή, από 1.600 περίπου που εμφάνισαν συμπτώματα αφθώδους πυρετού. Ο υφυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στο πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού των βοοειδών που εμφανίσθηκε σποραδικά σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας και δήλωσε οτι είναι υπο έλεγχο. Προσέθεσε δε οτι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το καταναλωτικό κοινό.

Ας σημειωθεί οτι τόσο ο αφθώδης όσο και ο καταρροϊκός πυρετός δεν μεταδίδονται στον άνθρωπο με την κατανάλωση. Ωστόσο ο αφθώδης πυρετός προκαλεί σπάνια δερματικές βλάβες στα άτομα που έχουν άμεση επαφή με τα ζώα όπως οι κτηνοτρόφοι.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.