AIDS : 5η η Ελλάδα στην Ευρώπη.

AIDS : 5η  η Ελλάδα στην Ευρώπη.Αύξηση κατά 250%, τα τελευταία δέκα χρόνια, των φορέων του AIDS στην Ελλάδα ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων, ενώ η Ελλάδα κατέλαβε την 5η θέση από την 8η που κατείχε στην Ευρώπη σε σχέση με την συχνότητα της νόσου στον πληθυσμό.

Ανησυχίες δημιουργεί και το ότι ενώ στην Ευρώπη παρουσιάζεται μείωση των φορέων, στην Ελλάδα έχουμε αύξηση και μάλιστα με μεγαλύτερη τάση αύξησης στις γυναίκες. Ο αριθμός των φορέων στην Ελλάδα φθάνει τα 4.920 άτομα από τα οποία τα 70 είναι παιδιά.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων κ. Γ. Σαρόγλου ανέφερε ότι η αύξηση της συχνότητας των κρουσμάτων AIDS στην Ελλάδα, οφείλεται στους αποσπασματικούς τρόπους παρέμβασης ενώ ο αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ.Χατζάκης επισήμανε ότι η συγκεκριμένη αύξηση οφείλεται κυρίως στην ομάδα ομοφυλόφιλων/αμφιφυλόφιλων ανδρών και κατα δεύτερο λόγο στην κατηγορία της ετεροφυλοφιλικής μετάδοσης.

Το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων έχει προγραμματίσει για τι καλοκαίρι εξορμήσεις στις παραλίες, στα αεροδρόμια, στα διόδια και στα πλοία, ειδικών που θα φροντίσουν για την ενημέρωση του κοινού.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση