λευκο σπυρι στην υπερωα | χρονια πνευμονικη ανεπαρκεια συμπτωματα | τι χρωμα ηταν ο αγιοσ βασιλησ

AIDS : 5η η Ελλάδα στην Ευρώπη.Αύξηση κατά 250%, τα τελευταία δέκα χρόνια, των φορέων του AIDS στην Ελλάδα ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων, ενώ η Ελλάδα κατέλαβε την 5η θέση από την 8η που κατείχε στην Ευρώπη σε σχέση με την συχνότητα της νόσου στον πληθυσμό.

Ανησυχίες δημιουργεί και το ότι ενώ στην Ευρώπη παρουσιάζεται μείωση των φορέων, στην Ελλάδα έχουμε αύξηση και μάλιστα με μεγαλύτερη τάση αύξησης στις γυναίκες. Ο αριθμός των φορέων στην Ελλάδα φθάνει τα 4.920 άτομα από τα οποία τα 70 είναι παιδιά.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων κ. Γ. Σαρόγλου ανέφερε ότι η αύξηση της συχνότητας των κρουσμάτων AIDS στην Ελλάδα, οφείλεται στους αποσπασματικούς τρόπους παρέμβασης ενώ ο αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ.Χατζάκης επισήμανε ότι η συγκεκριμένη αύξηση οφείλεται κυρίως στην ομάδα ομοφυλόφιλων/αμφιφυλόφιλων ανδρών και κατα δεύτερο λόγο στην κατηγορία της ετεροφυλοφιλικής μετάδοσης.

Το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων έχει προγραμματίσει για τι καλοκαίρι εξορμήσεις στις παραλίες, στα αεροδρόμια, στα διόδια και στα πλοία, ειδικών που θα φροντίσουν για την ενημέρωση του κοινού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.