γρατζουνιες στο δερμα | αναπνοη | οργανα ανθρωπινου σωματος δεξια | περικαρδιτιδα | καταναλωση σοδας

Μονόδρομος για το ΕΣΥΣημαντικές παρεμβάσεις του υπουργού Υγείας κ.Α.Παπαδόπουλου και του υφυπουργού Οικονομικών κ.Γ.Δρύ στο 2ο Συνέδριο Υγείας, που ξεκίνησε χθές με θέμα : Ο Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας στο χώρο της υγείας. Ανταγωνισμός ή Συνεργασία;

Διπλασιασμό των χρεών των νοσοκομείων προς τις προμηθεύτριες εταιρείες φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού την περασμένη χρονιά, ανέφερε ο κ.Δρύς, ενώ τόνισε ότι το σύστημα περίθαλψης των δημοσίων υπαλλήλων χαρακτηρίζεται από κατασπατάληση πόρων, χαμηλή αποτελεσματικότητα, δημιουργώντας ένα πλέον δαπανηρό σύστημα μια και οι συγκεκριμένες δαπάνες τετραπλασιάστηκαν από το 1991 έως το1999.

Αν και αναγνώρισε τα μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο Υπουργός Υγείας Α. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η υγειονομική μεταρρύθμιση αποτελεί μονόδρομο, υπεραμύνθηκε του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, θεωρώντας απαραίτητο τον καθορισμό πλαισίου συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Επισήμανε ότι μόνο οι ανασφάλιστοι, κυρίως οικονομικοί μετανάστες, κοστίζουν στο ΕΣΥ περισσότερα από 25 δισ. ετησίως δίνοντας έμφαση στον κοινωνικό χαρακτήρα που πρέπει να διέπει ένα εθνικό σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η υγειονομική μεταρρύθμιση στοχεύει στην ανάπτυξη και στην οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στην περιφερειακή συγκρότηση και διοίκηση του ΕΣΥ, την ενιαία χρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας, την αποτελεσματική διοίκηση των νοσοκομείων και την εξασφάλιση όρων και προϋποθέσεων για την ανάπτυξη και λειτουργία του ιδιωτικού τομέα.

Το συνέδριο, που διεξάγεται στο Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace στο Καβούρι με την χορηγία του MediSystem, ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες του.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.