εκριση σιελου | ιογενής ή αλλεργική ειπιπεφυκιτιδα; | γατα γαστρορραγία | πιεση | εκτακτοσυστολές

Εμβόλιο κατα της μηνιγγίτιδος στο προσκήνιοΟι επιστήμονες ανακοίνωσαν οτι ο εμβολιασμός κατα ενός μικροοργανισμού,που προκαλεί μηνιγγίτιδα στα παιδιά, μπορεί να είναι αποτελεσματικός. Φαίνεται μάλιστα οτι το εμβόλιο ακόμη και εαν χορηγείται πολύ νωρίς στην ζωή είναι ασφαλές και ενεργοποιεί το αμυντικό σύστημα ικανοποιητικά ώστε να παρέχει μακροχρόνια προστασία.

Η μηνιγγίτιδα,που μπορεί να προκληθεί απο ιούς η βακτήρια, είναι μια φλεγμονή των μηνίγγων. Οι μήνιγγες περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό σύγχυση και αυχενική δυσκαμψία. Το εμβόλιο κατά του μικροβίου Haemophilus influenzae σχεδόν εξαφάνισε αυτό το μικρόβιο ως αιτία της μηνιγγίτιδας.

Σήμερα το συχνότερο αίτιο επιδημικής μηνιγγίτιδος είναι το μικρόβιο Neisseria meningitides που παρουσιάζει θνητότητα πάνω απο 10%. Παρά το οτι υπάρχει σήμερα εμβόλιο κατά του μικροβίου,που χορηγείται μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής, ο εμβολιασμός κρίνεται ελάχιστα αποτελεσματικός.

Μια ανακοίνωση του Dr. Paul T. Heath, από το St. George's Hospital Medical School στο Λονδίνο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the American Medical Association (2000;283:2795-2801, 2842-2843) δίνει άλλες προοπτικές.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές χορήγησαν το εμβόλιο κατά του τύπου C της Neisseria meningitides σε 182 υγιή παιδιά σε επαναλαμβανόμενες δόσεις στους 2,3,4 και 12 μήνες της ζωής. Το εμβόλιο ήταν καλά ανεκτό από όλα τα παιδιά ακόμη και σε ηλικία δύο μηνών.
Στα αποτελέσματα τους οι ερευνητές σημειώνουν οτι το εμβόλιο προκαλεί ικανοποιητική ‘ανοσολογική μνήμη’, δηλαδή το αμυντικό σύστημα θυμάται το μικροοργανισμό και αντιδρά αν έλθει σε επαφή πάλι. Ο Dr. Paul T. Heath υποστηρίζει οτι υπάρχει τώρα η δυνατότητα να ελαττωθούν δραστικά τα κρούσματα μηνιγγιτιδικοκκικής μηνιγγίτιδας.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.