τοξικο μεγακολο | αντιβίωση γάτα | πολυποδες εντερου | τριχωτη γλωσσα | συμπτώματα priorix terra

Μικροοργανισμός με φιλοσοφία αυτάρκειας.Ο μικροοργανισμός Borrelia burgdorferi που προκαλεί την νόσο του Lyme φαίνεται οτι είναι αρκετά ‘φιλοσοφημένος’. Νεώτερα δεδομένα της έρευνας ανέδειξαν την ικανότητα του μικροβίου να προσαρμοσθεί έτσι ώστε να περιορίζει τις ανάγκες του με αποτέλεσμα να επιβιώνει σε αντίξοο περιβάλλον.

Συγκεκριμένα οι James E. Posey and Frank C. Gherardini σε σειρά πειραμάτων τους που δημοσιεύονται στο περιοδικό Science (2000;288:1651-1653, 1653-1656) διεπίστωσαν οτι ο συγκεκριμένος μικροοργανισμός έχει εκμηδενίσει τις ανάγκες του για σίδηρο.

Ο ρόλος του σιδήρου θεωρείται πάρα πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη των παθογόνων μικροβίων. Γιαυτό το λόγο ο ανθρώπινος οργανισμός σε κάθε περίπτωση που μολύνεται απο παθογόνους μικροοργανισμούς εκλύει μία ουσία την λακτοφερρίνη η οποία στοχέυει στην δέσμευση του διαθέσιμου σιδήρου. Αυτό στερεί τα μικρόβια απο ένα βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη τους.
Ο μικροοργανισμός Borrelia burgdorferi έχει επιλύσει αυτό το πρόβλημα με την αντικατάσταση του σιδήρου με μαγγάνιο, ενα άλλο μέταλλο, σε όλες τις μικροβιακές μεταλλοπρωτείνες.

Οι ερευνητές πιστεύουν οτι αυτή η τεχνική της αυτάρκειας έχει ‘υιοθετηθεί’ και απο άλλα βακτήρια όπως η σύφιλις και το μυκόπλασμα. Η κατανόηση της συστημάτων των μικροοργανισμών που τους επιτρέπουν να επιβιώνουν στον ανθρώπινο οργανισμό και να προκαλούν νόσο είναι σημαντική. Με αυτό τον τρόπο θα εντοπισθούν καινούργιοι μικροβιακοί στόχοι και θα αναπτυχθούν καινούργιες θεραπευτικές μέθοδοι.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.