σοδομισμός τι σιμενη | μυεσ κατω ακρου | σηραγγωδη αιμαγγειωματα στο ηπαρ | εμβολιο γριπης σε βρεφη

Περίεργη περίπτωση μόλυνσης με τον ιό HIV.Ενα περίεργο περιστατικό μόλυνσης με τον ιό HIV δημοσιεύθηκε στο περιοδικό New England Journal of Medicine της 20 Απριλίου. Πρόκειται για ένα άνδρα 78 ετών που δεν έχει εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα η σημείο της νόσου παρά το οτι μολύνθηκε με τον ιό το 1985.

Οι Efisio Soulis και συνεργάτες σημειώνουν οτι ο άνδρας είναι ετεροφυλόφιλος, δεν έκανε ποτέ μεταγγίσεις, ούτε χρήση ναρκωτικών ουσιών. Οι ερευνητές απέκλεισαν το ενδεχόμενο εκ γενετής αντιστάσεως στον ιό δείχνοντας στο εργαστήριο οτι τα λεμφοκύτταρα του μολύνονται όπως ακριβώς και όλων των άλλων ανθρώπων. Επιπρόσθετα ο ιός δεν είχε υποστεί μεταλλάξεις που θα τον έκαναν ακίνδυνο.

Όσον αφορά το αμυντικό σύστημα του φορέα βρέθηκε σε αρίστη κατάσταση, με ικανοποιητικά επίπεδα προστατευτικών κυττάρων κατά των λοιμώξεων.

Όμως κατά την διάρκεια των ελέγχου διεπιστώθη οτι ο θύμος αδένας του ανδρός δεν έχει ατροφήσει όπως λογικά θα αναμενόταν. Ας σημειωθεί ότι ο θύμος αδένας είναι ένα όργανο που βρίσκεται μπροστά από την καρδιά και είναι μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος. Στην παιδική ηλικία ρυθμίζει και ενισχύει την ανοσολογική απάντηση ωριμάζοντας τα Τ-λεμφοκύτταρα. Στην ενηλικίωση ο θύμος ατροφεί.

Οι ερευνητές πιστεύουν οτι η αιτία του οτι ο άνδρας αυτός δεν έχει εκδηλώσει την νόσο είναι ακριβώς το οτι παραδόξως ο θύμος του δεν έχει υποστρέψει με αποτέλεσμα να παράγει συνεχώς νέα και υγιή λεμφοκύτταρα όταν τα υπάρχοντα καταστρέφονται απο τον ιό.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.