τι ειναι συνδετικοσ ιστοσ | διατροφη με κινολονες | καρκινος μυτης | μικροβιακη λοιμωξη | μυες ποδιου

Η ώρα του παγωτούΣυστάσεις έκανε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων(ΕΦΕΤ), με αφορμή την αύξηση των θερμοκρασιών, για θέματα που αφορούν τις συνθήκες διατήρησης των προϊόντων κατάψυξης και των παγωτών.

Ειδικότερα οι καταναλωτές δεν πρέπει να αγοράζουν προϊόντα κατάψυξης όταν αμφιβάλλουν για την ποιότητά τους, όταν δεν έχουν την απαιτούμενη σκληρότητα και όταν παρατηρούν προβλήματα στη λειτουργία του καταψύκτη. Ακόμη πρέπει να επιλέγουν εκείνα τα προϊόντα που έχουν την μεγαλύτερη ημερομηνία λήξης για να υπάρχει περιθώριο φύλαξης στην οικιακή κατάψυξη.

Προσοχή πρέπει να δίνεται στη συσκευασία των κατεψυγμένων τροφίμων, η οποία θα πρέπει να έχει ενδείξεις με τις απαραίτητες οδηγίες αποθήκευσης, την διάρκεια ζωής του προϊόντος και την εντολή ότι απαγορεύεται η εκ νέου κατάψυξη μετά την απόψυξη του προϊόντος.

Για τα παγωτά ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε, ότι οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν την ημερομηνία παραγωγής και κατανάλωσης που αναγράφεται στη συσκευασία και να μην επιλέγουν παγωτά που έχουν εμφανή ελαττώματα στη συσκευασία τους ή αφήνουν την υποψία ότι έχουν λειώσει και έχουν παγώσει ξανά μια και υπάρχει περίπτωση να αναπτυχθούν μικρόβια..

Οι καταψύκτες που περιέχουν παγωτά δεν θα πρέπει να τους βλέπει ο ήλιος καθώς και να μην περιέχουν άλλα προϊόντα.. Στο σπίτι οι καταναλωτές πρέπει να ελέγχουν το θερμόμετρο των οικιακών καταψυκτών και να διατηρούν την θερμοκρασία στους –18 έως –22 βαθμούς Κελσίου, καθώς και να ακολουθούν τις οδηγίες διατήρησης και χρήσης των προϊόντων με βασικότερη να μην καταψύχουν προϊόντα που έχουν ήδη αποψυχθεί.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.