Η ώρα του παγωτού

Συστάσεις έκανε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων(ΕΦΕΤ), με αφορμή την αύξηση των θερμοκρασιών, για θέματα που αφορούν τις συνθήκες διατήρησης των προϊόντων κατάψυξης και των παγωτών.

Ειδικότερα οι καταναλωτές δεν πρέπει να αγοράζουν προϊόντα κατάψυξης όταν αμφιβάλλουν για την ποιότητά τους, όταν δεν έχουν την απαιτούμενη σκληρότητα και όταν παρατηρούν προβλήματα στη λειτουργία του καταψύκτη. Ακόμη πρέπει να επιλέγουν εκείνα τα προϊόντα που έχουν την μεγαλύτερη ημερομηνία λήξης για να υπάρχει περιθώριο φύλαξης στην οικιακή κατάψυξη.

Προσοχή πρέπει να δίνεται στη συσκευασία των κατεψυγμένων τροφίμων, η οποία θα πρέπει να έχει ενδείξεις με τις απαραίτητες οδηγίες αποθήκευσης, την διάρκεια ζωής του προϊόντος και την εντολή ότι απαγορεύεται η εκ νέου κατάψυξη μετά την απόψυξη του προϊόντος.

Για τα παγωτά ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε, ότι οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν την ημερομηνία παραγωγής και κατανάλωσης που αναγράφεται στη συσκευασία και να μην επιλέγουν παγωτά που έχουν εμφανή ελαττώματα στη συσκευασία τους ή αφήνουν την υποψία ότι έχουν λειώσει και έχουν παγώσει ξανά μια και υπάρχει περίπτωση να αναπτυχθούν μικρόβια..

Οι καταψύκτες που περιέχουν παγωτά δεν θα πρέπει να τους βλέπει ο ήλιος καθώς και να μην περιέχουν άλλα προϊόντα.. Στο σπίτι οι καταναλωτές πρέπει να ελέγχουν το θερμόμετρο των οικιακών καταψυκτών και να διατηρούν την θερμοκρασία στους -18 έως -22 βαθμούς Κελσίου, καθώς και να ακολουθούν τις οδηγίες διατήρησης και χρήσης των προϊόντων με βασικότερη να μην καταψύχουν προϊόντα που έχουν ήδη αποψυχθεί.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση