θυλωματα στα ουλα | μετασταση καρκινου του πνευμονα | τι ειναι ηουρια | οστεοαρθρίτιδα γόνατος

Το αυξημένο ουρικό οξύ προκαλεί καρδιοπάθειεςΤο ουρικό οξύ είναι ένα καταβολικό προιόν του οργανισμού και αποτελεί προιόν της διάσπασης των πρωτεινών στα κύτταρα του σώματος. Υπάρχει στο αίμα και εκκρίνεται στα ούρα.

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Journal of the American Medical Association (2000;283:2404-10) οι Μichael Alderman και συνεργάτες βρήκαν οτι το αυξημένο ουρικό οξυ σχετίζεται με στεφανιαία νόσο.

Στην έρευνα τους μελέτησαν τα επίπεδα ουρικού οξέως σε 6000 ανθρώπους ηλικίας απο 25 μέχρι 74 χρονών για χρονικό διάστημα 16 ετών. Οι ερευνητές αφού τους χώρισαν σε τέσσερες ομάδες διεπίστωσαν οτι οι γυναίκες με υψηλό ουρικό είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν απο στεφανιαία νόσο σε σύγκριση με αυτές που είχαν φυσιολογικές τιμές. Μεταξύ των ανδρών ο κίνδυνος ήταν 77% μεγαλύτερος σε αυτούς που είχαν αυξημένη ουρικό σε σχέση με τους υπολοίπους.

Ο κίνδυνος απο το ουρικό οξυ ηταν υπαρκτός στην ηλικιακή ομάδα άνω των 45 ετών . Για μικρότερες ηλικίες δεν υπήρχε αυξημένος κίνδυνος καρδιοπάθειας απο το αυξημένο ουρικό. Ιδιαίτερα όμως ευαίσθητη ήταν η ηλικιακή ομάδα 45 μέχρι 55 ετών στις υψηλές τιμές ουρικού.
Με την αναγνώριση του ουρικού ως ανεξάρτητης παραμέτρου καρδιοαγγεικού κινδύνου θα πρέπει οι πάσχοντες και απο άλλους τέτοιους παράγοντες όπως χοληστερίνη, σάκχαρο, υπέρταση, να αντιμετωπίζονται με πιό επιθετικές αγωγές.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.