Σημείο G

Σύντομη περιγραφή – ορισμός

Πρόκειται για περιοχή στο άνω εσωτερικό τοίχωμα του κόλπου, που η διέγερση της μπορεί να προκαλέσει έντονο οργασμό, αν και αμισφητείται από πολλούς επιστήμονες η ύπαρξη της συγκεκριμένης περιοχής.

Που βρίσκεται

Το σημείο G το εντόπισε πρώτος ο Γερμανός γυναικολόγος Ερνεστ Γκράφενμπεργκ και από τότε δεν έχει επαρκώς τεκμηριωθεί η ύπαρξη του. Βρίσκεται σε βάθος 5 εκατοστών μέσα στον κόλπο, στο πάνω τοίχωμα και θεωρείτε από τους υποστηρικτές της ύπαρξης του ότι αν διεγερθεί με το δάχτυλο ή με άλλο μέσο μπορεί να προκληθεί εκτός από εντονότατος οργασμός και μια έκκριση που θυμίζει την εκσπερμάτιση των ανδρών. Ερευνητές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν διάφορες περιοχές του κόλπου που μπορούν να διεγερθούν έντονα, ενώ αυτό που θεωρείται εκσπερμάτιση δεν είναι παρά ουρικές εκκρίσεις κατά την διάρκεια των γυναικείων οργασμών.

Το θέμα της ύπαρξης ή όχι του σημείου G απασχόλησε εκτός από τους σεξοθεραπευτές και πλήθος γυναικών που θεώρησαν την μη ανεύρεση του σαν αποτέλεσμα οργανικού προβλήματος, παραβλέποντας ότι η χαρά του σεξ ανήκει σε όλους τους ανθρώπους ενώ κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να βιώνει την ερωτική του συμμετοχή.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση