You are currently viewing PHARMA Point: 20 χρόνια στην πρώτη γραμμή

PHARMA Point: 20 χρόνια στην πρώτη γραμμή

To PHARMA point, η μεγαλύτερη φαρμακευτική διοργάνωση στη Βόρεια Ελλάδα, συμπληρώνει είκοσι χρόνια συνεχούς ανάπτυξης και προσφοράς στη φαρμακευτική αγορά. Είκοσι χρόνια ζωής και εξέλιξης.

To 20o PHARMA point, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2022 στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Συνδέσμου ΕΦΕΧ.

To επίσημο καλωσόρισμα στο συνέδριο, ύστερα από δύο χρόνια διαδικτυακής διεξαγωγής του, θα γίνει στη συνεδριακή αίθουσα του «Ι. Βελλίδης» από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιο Ευγενίδη, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 19:30. Το «παρών» θα δώσουν εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, στελέχη φαρμακευτικών επιχειρήσεων, εκπρόσωποι φορέων της φαρμακευτικής αγοράς, φαρμακοποιοί, βοηθοί φαρμακείου και φοιτητές Φαρμακευτικής.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα γίνει απονομή τιμητικών διακρίσεων σε όσους έχουν διατελέσει πρόεδροι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ως αναγνώριση του έργου, της αφοσίωσης και της συμβολής τους στην ανάπτυξη του φαρμακευτικού κλάδου, βράβευση των φοιτητών που εισήχθησαν με την καλύτερη βαθμολογία στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΑΠΘ το 2022 από το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ και απονομή υποτροφιών από τον ΦΣΘ σε παιδιά φαρμακοποιών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επιχειρεί, για ακόμη μία χρονιά, να καλύψει μέσα από το πλούσιο συνεδριακό πρόγραμμά του τις ανάγκες για ενημέρωση των φαρμακοποιών σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις σε επαγγελματικά θέματα, αλλά και τα νέα επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της Φαρμακευτικής Επιστήμης.
Διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και επιστήμονες από το χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου, μέσα από τις εισηγήσεις τους:

  • θα ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της έρευνας για νέα φάρμακα
  • θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν την καθημερινή επαφή των φαρμακοποιών με τους χρόνια πάσχοντες
  • θα παρουσιάσουν τις υπηρεσίες φαρμακείου και τι ισχύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό
  • θα απαντήσουν σε ερωτήματα των συνέδρων σχετικά με την ανάπτυξη του φαρμακείου στις σύγχρονες απαιτητικές οικονομικές συνθήκες και
  • θα προτείνουν λύσεις σε καίρια ζητήματα του κλάδου των φαρμακοποιών

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, θα λάβουν χώρα:

  • 2 στρογγυλά τραπέζια
  • «Επαγγελματική ενημέρωση φαρμακοποιών» με τη συμμετοχή του προέδρου του ΠΦΣ Απόστολου Βαλτά και του προέδρου του ΙΔΕΕΑΦ Σεραφείμ Ζήκα. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο πρόεδρος του ΦΣΘ Διονύσιος Ευγενίδης.
  • «Γυναίκα Φαρμακοποιός, ένας πολυσύνθετος ρόλος»

Την εισαγωγική ομιλία και τον συντονισμό θα κάνει η αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΦΣΘ Άννα Σιδηροπούλου, ενώ έχει κληθεί να συμμετάσχει η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στη συζήτηση συμμετέχουν η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Ευαγγελοπούλου, που θα αναπτύξει το θέμα του εργασιακού στρες και γυναίκες φαρμακοποιοί – μέλη του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης που θα μιλήσουν για την καθημερινότητά τους.

  • 17 ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος
  • Ενότητα με τις δραστηριότητες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιαστούν:
  1. Nέο site ΦΣΘ. Fsth v2.0
  2. Αναπτυσσόμενες υπηρεσίες υγείας στα φαρμακεία της Ευρώπης. Μια σύγχρονη πρόκληση για το ελληνικό φαρμακείο
  3. Συστήματα Εφημεριών Εξωτερικού. Το αναχρονιστικό σύστημα της Ελλάδας
  • Workshop «Η σύγχρονη τεχνολογία των νανο-εμβολίων. Περιπτωσιολογική μελέτη των νανο-εμβολίων εναντίον του ιού Sars-CoV-2», το οποίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος, καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και Νικόλαος Ναζίρης, φαρμακοποιός, MSc, PhD, COO In Touch Health Ν.Α. Φικιώρης & Σια Ε.Π.Ε., Μεταδιδάκτωρ Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Παράλληλα με το συνέδριο θα λειτουργήσει και έκθεση στην οποία συμμετέχουν φαρμακευτικές εταιρείες, εταιρείες καλλυντικών και συμπληρωμάτων διατροφής και γενικότερα, εταιρείες που απευθύνονται στα φαρμακεία.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου και να κάνετε την εγγραφή σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.pharmapoint.gr

Μεγάλοι χορηγοί

Μεγάλοι χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρείες ΒΙΑΝΕΞ και ΒΙΑΝ.

Οργάνωση

NOUFIO Communication Services

Χορηγοί επικοινωνίας

TV100, FM100, FM100.6, METROPOLIS 95.5, 96.8 VELVET, RSO 91.7, ΛΑΪΚΟΣ 87.6, ΛΑΪΚΟΣ 97.3 Χαλκιδικής, STATUS FM 107.7, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, ALLABOUTHEALTH, DAILYPHARMANEWS.GR, E-FARMAKO.GR, HEALTHUPDATE.GR, HEALTHWEB, IATRONET, LIFEVALLEY, ONMED.GR, YGEIA50PLUS, PHARMATEAM, FARMAKOPOIOI, PHARMACORNER.GR

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!