Ασφαλής η Ελλάδα από τον αιμορραγικό πυρετό του Κοσσόβου

Καθησυχαστικοί για το ενδεχόμενο μετάδοσης αιμορραγικού πυρετού από την περιοχή του Κοσσόβου στη χώρα μας, εμφανίζονται οι επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Αιμορραγικών Πυρετών του Ιατρικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σε ανακοίνωση του Κέντρου, τονίζεται ότι τέτοιου είδους κρούσματα παρουσιάζονται σχεδόν κάθε χρόνο σποραδικά στην περιοχή του Κοσσόβου. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί είκοσι κρούσματα ενώ τρεις άνθρωποι πέθαναν από την ασθένεια, ανακοίνωσαν την Τετάρτη τα Ηνωμένα Εθνη.

Ειδικά για τα πρόσφατα κρούσματα οι ειδικοί αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί σε ποιόν τύπο ιού οφείλονται και προστίθεται ότι ‘συνήθως πρόκειται είτε για τον ιό του Κριμαϊκού Αιμορραγικού Πυρετού ή για τον ιό του Αιμορραγικού Πυρετού με νεφρικο σύνδρομο που μεταδίδονται στον άνθρωπο με κρότωνες ή ποντίκια αντίστοιχα’.

‘Και στις δύο περιπτώσεις’, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ‘ο ιός δε μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος από τη μετακίνηση των πληθυσμών μεταξύ των δύο πλευρών των συνόρων’.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση