Παράξενα κι όμως αληθινά

Το δέντρο της ζωής

Παράξενα κι όμως αληθινάΜια αχτίδα φωτός μέσα στη δυστυχία που άφησαν οι πλημμύρες στη Μοζαμβίκη, ήταν μια ιστορία με ευτυχισμένο τέλος, η οποία εκτυλίχτηκε πάνω σε ένα δέντρο: Εκεί είχε καταφύγει για να γλιτώσει μια ετοιμόγεννη γυναίκα με την οικογένειά της κι εκεί κατάφερε να φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Τα σωστικά συνεργεία από ένα ελικόπτερο που πετούσε πάνω από την πλημμυρισμένη κεντρική Μοζαμβίκη εντόπισαν τη σκηνή, παρακολούθησαν τον τοκετό και κατέβασαν στο δέντρο μια νοσοκόμα για να κόψει τον ομφάλιο λώρο. Λίγο αργότερα, κατάφεραν να περισυλλέξουν με ανεμόσκαλα ολόκληρη την οικογένεια, μαζί με το νεοφερμένο της μέλος.

Ληστής με καθετήρα

Η πάθησή του δεν τον εμπόδισε να ληστέψει τράπεζα. Ούτε καν ο καθετήρας, με τον οποίο είχε συνδεθεί. Η είδηση αφορά την ιστορία ενός 42χρονου Ισπανού, του Ινδαλέθιο Σ., που αν και υπέφερε από βαριά νεφρική ανεπάρκεια, κατάφερε να φύγει κρυφά από το νοσοκομείο μαζί τον καθετήρα του, να συναντηθεί με συνεργό του και, λίγο αργότερα οι δυο τους, οπλισμένοι με πιστόλια και φορώντας περούκες, ψεύτικα μουστάκια και γυαλιά ηλίου, να ληστέψουν παράρτημα της Τράπεζας της Μαδρίτης. Η αστυνομία κατόρθωσε να τους εντοπίσει χάρη στις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων, κυρίως όμως χάρη στα προφανή χαρακτηριστικά του ενός ληστή. Ο παράτολμος ασθενής-ληστής δεν το έβαλε κάτω. Έπειτα από μια περιπετειώδη καταδίωξη από την αστυνομία, κατέληξε στις στέγες της ισπανικής πρωτεύουσας. Ο Ινδαλέθιο Σ. συνελήφθη σπίτι του, στο οποίο έφτασε πηδώντας από στέγη σε στέγη, και οδηγήθηκε ξανά στο νοσοκομείο για να νοσηλευτεί, υπό αυστηρή αστυνομική φρούρηση αυτή τη φορά.

Ολα έχουν την τιμή τους

Δεκάδες Βρετανοί προσφέρθηκαν να ‘δωρίσουν’ το ένα τους νεφρό σε ένα νεαρό νεφροπαθή που κέρδισε στο Λότο και ο οποίος δήλωσε διατεθειμένος να ανταλλάξει την απρόσμενη περιουσία των 4,1 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών με ένα υγιές νεφρό. Ο Μικ Τέιλορ, 26 ετών, νεφροπαθής από 11 ετών, έχει ήδη κάνει δύο αποτυχημένες μεταμοσχεύσεις. Κάνει αιμοκάθαρση και περιλαμβάνεται σε μία λίστα αναμονής για μεταμόσχευση νεφρού.
Δεκάδες ιδιώτες προσφέρθηκαν να ανταλλάξουν το ένα νεφρό τους με τα 4,1 εκατομμύρια λιρών, όμως υπήρξε πρόβλημα γιατί η βρετανική νομοθεσία απαγορεύει την εμπορία οργάνων κι έτσι ο νεαρός νεφροπαθής απέσυρε την πρότασή του και δήλωσε οτι θα περιμένει τη σειρά του στη λίστα μεταμοσχεύσεων. ‘Εχω μείνει άφωνος. Δεν μπορώ να πιστέψω οτι υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι να πουλήσουν τα όργανά τους για να πάρουν τα χρήματα του Λότο’, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνας για Νεφρικές Παθήσεις.

Σεξ χωρίς βαρύτητα

Η ΝΑSA κι οι άλλες διαστημικές υπηρεσίες το αρνούνται, αλλά ο Γάλλος αστρονόμος Πιερ Κολέ το τεκμηριώνει και μάλιστα γραπτώς: Ένα ζευγάρι αστροναυτών δοκίμασε δέκα ερωτικές στάσεις σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Το έκανε σε διαστημικό εργαστήριο και δέχθηκε μάλιστα να κινηματογραφηθεί από την υπηρεσία. Στο βιβλίο του με τίτλο ‘Η Τελευταία Αποστολή’, που κυκλοφόρησε φέτος, ο Κολέ γράφει ότι το έγγραφο της NASA που τα πιστοποιεί όλα αυτά το ‘ψάρεψε’ από το Ιντερνέτ. Γράφει μάλιστα ότι σε έξι από τις δέκα στάσεις το ζευγάρι των αστροναυτών χρειάστηκε τη βοήθεια “εξαρτημάτων”, όπως ελαστικές ζώνες ή ένα είδος υπνόσακου που τους κρατούσε ενωμένους, ενώ στις άλλες τέσσερις στάσεις έπρεπε να βασιστούν μόνο στη μυϊκή τους δύναμη. Η κλασική, πάντως, στάση, που ακολουθείται από τους περισσότερους στη Γη, όταν η βαρύτητα κρατά το ζευγάρι πάνω στο κρεβάτι, πρέπει να αποκλειστεί στο διάστημα, τονίζει ο Κολέ.

Και οι παχουλές έχουν ψυχή!

Ένα νομοσχέδιο που ψήφισε η Γερουσία της Αργεντινής έδωσε μεγάλη χαρά σε όλες τις παχουλές, αφού επιβάλλει τη ραφή και την πώληση ρούχων σε μεγέθη που ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες κι όχι μόνο στις αδύνατες. Οι βιομηχανίες ειδών ένδυσης υποχρεώνονται να παράγουν ρούχα που θα ανταποκρίνονται στα πραγματικά μεγέθη και όχι στα αφύσικα και ανορεξικά νούμερα των εφήβων γυναικών και των μοντέλων. Το μέτρο βέβαια έχει κι ένα άλλο στόχο. Την αντιμετώπιση της κατάστασης που συνεχώς επιδεινώνεται στη λατινοαμερικανική αυτή χώρα, καθώς 1 στα 10 κορίτσια πάσχουν από διατροφικές διαταραχές. Όχι να γίνει πρότυπο και η καχεξία!

Τύχη βουνό

Ο Τόνι Σμαρτ, ένας 38χρονος βρετανός εργάτης, έπαθε ένα ατύχημα στο χώρο της δουλειάς του. Ένα πιστόλι για καρφώματα που λειτουργεί με πεπιεσμένο αέρα έπεσε στο κεφάλι του και τον πλήγωσε ελαφρά ή τουλάχιστον έτσι νόμισε. Δέκα μέρες αργότερα, όμως, καθώς παρακολουθούσε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, λιποθύμησε ξαφνικά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί ανακάλυψαν σφηνωμένο στο κρανίο του ένα καρφί 10 εκατοστών και τον εγχείρησαν επειγόντως. Όταν συνήλθε κι έμαθε για το καρφί κατάλαβε ότι το πιστόλι-εργαλείο που είχε “φάει” στο κεφάλι είχε εκπυρσοκροτήσει και του είχε ‘φυτέψει’ το καρφί στο κρανίο. Εξωτερικά δεν ήταν ορατό, του είχε κάνει μόνο μια μικρή πληγή στο τριχωτό του κεφαλιού. Οι γιατροί είπαν πως για καλή του τύχη το καρφί σφηνώθηκε σε σημείο του εγκεφάλου που δεν επηρεάζει τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού και δεν δημιουργεί παρενέργειες.

Αποταμίευσε στο στομάχι του!

Ένας Ιρακινός λαθρέμπορος αναγκάστηκε να καταφύγει σε νοσοκομείο της Βαγδάτης με αφόρητους πόνους, αφού επί τρεις μήνες “φιλοξενούσε” στο στομάχι του 30.000 ρεάλ Σαουδικής Αραβίας..
Ο 24χρονος λαθρέμπορος εισέπραξε το ποσό αυτό από παράνομη πώληση ποτών στα σύνορα με το Ιράκ. Αργότερα προσπάθησε να απαλλαγεί από το πολύτιμο φορτίο, δοκιμάζοντας όλων των ειδών τα καθαρκτικά αλλά εις μάτην.

Παράξενη εγκυμοσύνη

Συμβαίνει μια φορά στις 20.000 γεννήσεις. Το θέμα δεν είχε απασχολήσει ποτέ τη 40χρονη Μαρία Αλεξανδρή, που κατοικεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, παρά μόνο όταν διαπίστωσε την προχωρημένη κατάστασή της. Τι ακριβώς συνέβη; Η κ. Αλεξανδρή έκανε δουλειές του σπιτιού της, όταν ένιωσε δυνατούς πόνους και συσπάσεις γέννας. Ο σύζυγός της τη μετέφερε εσπευσμένα στο μαιευτήριο “Μητέρα” ανήσυχος, επειδή νόμιζε ότι επρόκειτο για κάποιο σοβαρό γυναικολογικό πρόβλημα. Οι γιατροί που την εξέτασαν, ωστόσο, έπεσαν από τα σύννεφα: Η 40χρονη, που συνέχιζε να έχει κανονικό κύκλο, ήταν έγκυος στον 7ο μήνα! Εισήχθη λοιπόν αμέσως στο χειρουργείο, όπου γέννησε με καισαρική τομή ένα κοριτσάκι βάρους 1.100 γραμμαρίων. Η 40χρονη έχει άλλα δύο παιδιά, ένα κορίτσι 16 ετών κι ένα αγόρι 8 ετών.

Βάτραχος ζητά βατραχίνα

Ελλείψει θηλυκών, τα αρσενικά βατράχια στο Ντόρσετ της νοτιοδυτικής Βρετανίας προσπαθούν συχνά να εκτονώσουν τις γενετήσιες ορμές τους με χρυσόψαρα, διακοσμητικά κήπου, όπως νάνοι και Χιονάτες, ακόμα και με πράσινες καουτσουκένιες μπότες. Το 2000 υπήρξε έλλειψη θηλυκών βατράχων, με αποτέλεσμα τα αρσενικά να υποφέρουν από μεγάλη στέρηση και να αναγκάζονται να αναζητούν ερωτικά υποκατάστατα, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Κήπου του Ντόρσετ. Κάποια χρυσόψαρα, μάλιστα, πέθαναν από ασφυξία καθώς τα βατράχια προσπαθούσαν να ζευγαρώσουν μαζί τους, ενώ ένας άντρας είπε ότι δέχτηκε επίθεση στον κήπο του σπιτιού του από δεκάδες βατράχια, που προσπαθούσαν να ζευγαρώσουν με τις μπότες του. Η μείωση του αριθμού γεννήσεων θηλυκών βατράχων μπορεί να οφείλεται στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση