ανατομια σωματος | γυναικεια προσωπικοτητα | μεσογειακή ααιμια | στοματιτιδα | κινούμενα σχέδια υγιεινή διατροφή

Η μύτη... ξέρει.Είναι γνωστό οτι η σωματική οσμή είναι καθοριστική για την ερωτική έλξη. Οι ορμόνες-φερορμόνες που ανιχνεύονται στις σωματικές εκκρίσεις αποτελούν αντικείμενο έρευνας οχι μόνο των αρωματοποιών αλλά και των επιστημόνων. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη σε πειραματόζωα που δημοσίευται στο περιοδικό Nature κάποιες νευρικές απολήξεις απο περιοχή της μύτης, είναι εξαιρετικά εξειδικευμένες στην ανίχνευση φερορμονών σε ελάχιστες ποσότητες. Αυτή η περιοχή είναι γνωστή ως ρινοινιακό όργανο. Το ρινοινιακό όργανο αποτελείται απο δύο μικρά εντυπώματα,περίπου ένα εκατοστό μέσα απο τα ρουθούνια των επιμύων, και είναι εντελώς ξεχωριστό απο την αίσθηση της όσφρησης. Αν και αυτές οι ανατομικές δομές είναι γνωστές απο χρόνια, υπάρχουν διαφωνίες που αφορόύν την λειτουργική τους σημασία.

Η Trese Leinders-Zufall της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Maryland στην Βαλτιμόρη και οι συνεργάτες της κατέγραψαν τα ηλεκτρικά κύματα που παράγονται απο το ρινοινιακό όργανο όταν αυτό εκτεθεί σε διάφορες ποσότητες φερορμόνης. Διεπίστωσαν οτι το ρινοινιακό κέντρο είναι μεταξύ των πιο ευαίσθητων χημειουποδοχέων στα θηλαστικά . Υποστηρίξαν ακόμη οτι η μετατροπή των φερορμονών σε ηλεκτρικές απαντήσεις είναι αυτή που ρυθμίζει την σεξουαλική έλξη των θηλαστικών.

Οι ερευνητές θεωρούν οτι με την δυνατότητα που μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία, μπορούμε να οπτικοποιήσουμε την δράση της φερορμόνης. Αν αυτό συνδυασθεί με πειραματικούς γενετικούς "χειρισμούς" τροποποίησης θα αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε την λογική της "φερορμονικής" επικοινωνίας των θηλαστικών.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.