κακωση ωμου | παγκρεας συμπτωματα | ειλεος εντερου θεραπεια | φυσαλιδες στον πνευμονα σe neogno

Προειδοποιητικά μηνύματα στα energy drinks από την Ε.Ε.Τα energy drinks, τα οποία περιέχουν καφεΐνη, μπορεί πολύ σύντομα να φέρουν προειδοποιητικά μηνύματα, προκειμένου οι καταναλωτές να μπορούν να ελέγχουν την πρόσληψη καφεΐνης και άλλων διεγερτικών ουσιών, όπως η κινίνη, που περιέχουν κάποια energy drinks, σύμφωνα με πρόταση-οδηγία της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ορισμένα αναψυκτικά τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη και κυρίως τα energy drinks, δεν υποχρεούνται να αναγράφουν την ποσότητα καφεΐνης που περιέχουν.

Μάλιστα σε περιπτώσεις όπου η καφεΐνη ή άλλες διεγερτικές ουσίες, χρησιμοποιούνται ως ενισχυτικά γεύσης, μπορεί να μην υποχρεούνται ούτε να αναγράφουν τη συγκεκριμένη ουσία στη λίστα των συστατικών, που φέρει η συσκευασία.

Σύμφωνα με τη νέα πρόταση της Ε.Ε, όλα τα ποτά αυτά θα πρέπει να φέρουν στη συσκευασία τους, το προειδοποιητικό μήνυμα "υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη", καθώς και την ποσότητα της καφεΐνης, η οποία θα αναγράφεται ευκρινώς δίπλα στο όνομα του προϊόντος

Η νέα οδηγία της Ε.Ε, η οποία χρειάζεται την έγκριση της κάθε κυβέρνησης των χωρών της Ε.Ε, καθώς και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να αποκτήσει ισχύ νόμου, μπορεί να εφαρμοστεί στην Ε.Ε, από τον Ιούλιο του 2004.

Η οδηγία αφορά όλα τα προϊόντα τα οποία περιέχουν περισσότερο από 150mg καφεΐνης ανά λίτρο, ενώ εξαιρούνται το τσάι και ο καφές, των οποίων το όνομα και μόνο παραπέμπει σε υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει προσωρινές αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως υπερκινητικότητα, κυρίως σε παιδιά, ενώ η πρόσληψή της πρέπει να ελέγχεται από έγκυες ή θηλάζουσες μητέρες.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.