σωστη επιλογη συντροφου | τι ειναι η πλευριτιδα | τι ειναι η πλευροδυνια | αναλυτικα ονομασιεσ οργανων ηπατοσ

Βρέθηκε το γονίδιο που πυροδοτεί την έναρξη της ζωήςΕνα γονίδιο με πρωταγωνιστικό ρόλο στον μηχανισμό έναρξης της διαίρεσης του γονιμοποιημένου ωαρίου, ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες, ανοίγοντας νέους δρόμους στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας, αλλά και στην εύρεση νέων μεθόδων ανδρικής αντισύλληψης.

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν ήξεραν τον ακριβή μηχανισμό που πυροδοτεί την έναρξη των κυτταρικών διαιρέσεων, μετά την είσοδο του σπερματοζωαρίου στο ωάριο και την γονιμοποίηση του.

Αν και ήταν γνωστό ότι στον όλο μηχανισμό εμπλέκεται ένα "κύμα" ασβεστίου που περιβάλλει το ωάριο, το τι το προκαλούσε αυτό ήταν άγνωστο. Βρέθηκε λοιπόν ότι αυτό οφείλεται στην λειτουργία ενός γονιδίου υπεύθυνου για την παραγωγή μίας πρωτεΐνης με την ονομασία PLC-zeta.

Η έγχυση της PLC-zeta ακόμα και σε ένα ωάριο που δεν έχει γονιμοποιηθεί προκαλεί την έναρξη κυτταρικών διαιρέσεων, στοιχείο που επιβεβαιώνει την λειτουργία του γονιδίου. Μέχρι σήμερα αυτό επιτυγχάνονταν τεχνητά με τη εφαρμογή ηλεκτρικών εκκενώσεων, μία μέθοδος ιδιαίτερα τραυματική για το ωάριο και πολλές φορές αναποτελεσματική.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική ανακάλυψη, η οποία έρχεται να δώσει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα που απασχολούσαν για χρόνια τους επιστήμονες.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.