παχος ενδομητριου | σπιρομέτρηση | κηλη στο παχυ εντερο | χαλαζιο και ψωριαση | αντιβιωση για κρυωμα

Η Pfizer εξαγόρασε την PharmaciaΗ κορυφαία, παγκοσμίως, φαρμακευτική εταιρία Pfizer Inc. ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της σουηδικής Pharmacia Corp. Η αξίας 60 δισ. δολαρίων συμφωνία προβλέπει ανταλλαγή μετοχών και θα επιτρέψει στον αμερικανικό κολοσσό να αυξήσει λίγο περισσότερο το μέγεθος του μετά την προ διετίας απόκτηση της Warner-Lambert.

Κατά τη συμφωνία, οι μέτοχοι της Pharmacia θα λάβουν 1,4 μετοχές της Pfizer για κάθε μετοχή της Pharmacia, γεγονός που αποτιμά την αξία της μετοχής της σουηδικής εταιρίας σε 45,08 δολάρια, 38% πάνω από τα επίπεδα στα οποία διαμορφώθηκε η τιμή της κατά την επίσημη λήξη της συνεδρίασης της χρηματιστηριακής αγοράς την περασμένη Παρασκευή (32,59 δολάρια ανά μετοχή).

Η Pfizer - η οποία διαθέτει ήδη το αντικαταθλιπτικό Zoloft, το πλέον ευρέως συνταγογραφούμενο φαρμακευτικό σκεύασμα για έλεγχο της χοληστερίνης Lipitor και το Viagra - θα αποκτήσει τον έλεγχο των με υψηλές πωλήσεις φαρμάκων της Pharmacia για την αρθρίτιδα Celebrex και Bextra, καθώς και του φαρμάκου για τη θεραπεία προβλημάτων της ουροδόχου κύστεως Detrol.

Η εξαγορά της Pharmacia θα διευρύνει το πλεονέκτημα που έχει η Pfizer ως η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρία στις ΗΠΑ και θα την εξακοντίσει στην πρώτη θέση της κατάταξης στην Ευρώπη, Ιαπωνία και Λατινική Αμερική.

Παρ' όλα αυτά θα ελέγχει μόλις το 11% της παγκόσμιας αγοράς από το 8% σήμερα. Η υπ' αριθμόν δύο, παγκοσμίως, φαρμακευτική εταιρία GlaxoSmithKline ελέγχει το 7,3% της παγκόσμιας αγοράς.

Καθώς οι φαρμακοβιομηχανίες δέχονται πιέσεις να περιορίσουν τις αυξήσεις τιμών, δυσκολεύονται να βρουν τα προϊόντα εκείνα που θα τους επιτρέψουν να εξασφαλίσουν τους ρωμαλέους ρυθμούς ανάπτυξης κερδοφορίας που ζητούν οι επενδυτές. Εκτιμάται ότι η εξαγορά της Pharmacia από τη Pfizer θα επιταχύνει τη συνεχιζόμενη συγκεντροποίηση στον κλάδο.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.