πνευμοθώρακας | πως μετριεται η διαστολη της μητρας | πολυποδασ στο εντερο | οισοφαγήτιδ

Το 25% του εργατικού δυναμικού σε χώρες της Αφρικής θύμα του AIDSΟρισμένες αφρικανικές χώρες θα χάσουν το ένα τέταρτο του εργατικού τους δυναμικού, μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια, εξαιτίας του AIDS, ανακοίνωσαν ειδικοί που συμμετέχουν στη Διεθνή Διάσκεψη για το AIDS που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέρναρντ Σβαρτλάντερ, διευθυντή της υπηρεσίας κατά του AIDS της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), ποσοστό μεγαλύτερο του 20% των ενηλίκων σε επτά χώρες της υποσαχάριας Αφρικής είναι φορείς του ιού HIV. Ειδικά στην Μποτσουάνα, το Λεσότο, την Σουαζιλάνδη και την Ζιμπάμπουε ένας στους τρεις ενήλικες είναι οροθετικός.

Ο ίδιος προειδοποίησε πως η απώλεια εργατικών χεριών εξαιτίας του AIDS αναμένεται να πλήξει την οικονομική ανάπτυξη των χωρών αυτών και να προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε βασικούς τομείς της κοινωνίας τους.

Ηδη στην Κένυα τρεις στους τέσσερις θανάτους στις αστυνομικές δυνάμεις οφείλονται στην θανατηφόρα αυτή ασθένεια, ενώ στην Σουαζιλάνδη 13.000 νέοι δάσκαλοι θα πρέπει να εκπαιδευτούν μέσα στα επόμενα 17 χρόνια για να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους που πεθαίνουν από AIDS.

Η UNAIDS, η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για το AIDS ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως η επιδημία βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο και πως τα επόμενα είκοσι χρόνια είναι πιθανό να στοιχίσει τη ζωή σε 70 εκατομμύρια ανθρώπους αν επεκταθεί ακόμα περισσότερο στην Ασία και την ανατολική Ευρώπη.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.