θαλιο καρδια | βρουκελλωση αμυγδαλες | χοληστερινη συμπτωματα | τρασμηναναση | βαρηκοΐα και κρυωμα

Το 30% των καρκίνων θα μπορούσε να είχε προληφθείΤο ένα τρίτο από τα δέκα εκατομμύρια κρούσματα καρκίνου που εντοπίζονται κάθε χρόνο θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν υπήρχε καλύτερη πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση, επισημαίνεται σε έκθεση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), που έχει τίτλο: ''Εθνικά Αντικαρκινικά Προγράμματα: πολιτικές και αρχές αντιμετώπισης''.

Οπως επισημαίνεται στην έκθεση, όποιοι και αν είναι οι περιορισμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό μιας χώρας, ένα κατάλληλο πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της κατάστασης, αλλά και να καλυτερεύσει τη ζωή των ασθενών, ενώ δεν θα πρέπει να δίνεται το βάρος αποκλειστικά στην εύρεση θεραπειών και η πρόληψη και η ανακούφιση των ασθενών, να περνά στο περιθώριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΥ, ο καρκίνος ευθύνεται κάθε χρόνο για το θάνατο 6 εκατομμυρίων ανθρώπων (ποσοστό 12% στο σύνολο των θανάτων σε όλον τον κόσμο) και αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τα δέκα εκατομμύρια μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια.

Κάθε χρόνο εμφανίζονται δέκα εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου και οι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς ζουν στις αναπτυσσόμενες χώρες. Παράλληλα ο καρκίνος είναι η δεύτερη αιτία θανάτου, μετά τα καρδιοαγγειακά νοσήματα, στις αναπτυγμένες χώρες.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.