Το 30% των καρκίνων θα μπορούσε να είχε προληφθεί

Το ένα τρίτο από τα δέκα εκατομμύρια κρούσματα καρκίνου που εντοπίζονται κάθε χρόνο θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν υπήρχε καλύτερη πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση, επισημαίνεται σε έκθεση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), που έχει τίτλο: ”Εθνικά Αντικαρκινικά Προγράμματα: πολιτικές και αρχές αντιμετώπισης”.

Οπως επισημαίνεται στην έκθεση, όποιοι και αν είναι οι περιορισμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό μιας χώρας, ένα κατάλληλο πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της κατάστασης, αλλά και να καλυτερεύσει τη ζωή των ασθενών, ενώ δεν θα πρέπει να δίνεται το βάρος αποκλειστικά στην εύρεση θεραπειών και η πρόληψη και η ανακούφιση των ασθενών, να περνά στο περιθώριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΥ, ο καρκίνος ευθύνεται κάθε χρόνο για το θάνατο 6 εκατομμυρίων ανθρώπων (ποσοστό 12% στο σύνολο των θανάτων σε όλον τον κόσμο) και αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τα δέκα εκατομμύρια μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια.

Κάθε χρόνο εμφανίζονται δέκα εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου και οι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς ζουν στις αναπτυσσόμενες χώρες. Παράλληλα ο καρκίνος είναι η δεύτερη αιτία θανάτου, μετά τα καρδιοαγγειακά νοσήματα, στις αναπτυγμένες χώρες.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση