Οι παγίδες της παιδικής χαράς

Μπορεί η παιδική χαρά να αποτελεί τον αγαπημένο χώρο διασκέδασης των παιδιών, όμως μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους όταν δεν πληρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές, υποστηρίζει το Consumer Federation της Αμερικής. Οι σκληρές επιφάνειες των παιχνιδιών, το ακατάλληλο ύψος τους και η ελλιπής συντήρηση αυτών, ευθύνονται για περισσότερα από 187.000 παιδικά ατυχήματα ετησίως.

Επιστήμονες από το Public Interest Research Group μελέτησαν 1037 παιδότοπους σε 36 πόλεις των ΗΠΑ και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το 75% αυτών ήταν κατασκευασμένοι από ακατάλληλο υλικό. Οι σκληρές επιφάνειες της τσουλήθρας, της τραμπάλας και της κούνιας μπορούσαν να βλάψουν τα παιδιά, στην περίπτωση κάποιας πτώσης, ενώ το υπερβολικό ύψος κάποιων παιχνιδιών είχε οδηγήσει πολλούς μικρούς μας φίλους σε κάποιο ατυχές περιστατικό.

Οι ειδικοί επισημαίνουν στους γονείς πως δεν έχουν μόνο την υποχρέωση να επιτηρούν αυστηρά τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην παιδική χαρά, αλλά οφείλουν και να αναφέρουν στις τοπικές αρχές τυχόν ακατάλληλες συνθήκες που πέφτουν στην αντίληψη τους και θεωρούν πως καραδοκούν κινδύνους για την υγεία των παιδιών τους.

Επιπλέον οι κατασκευαστικές εταιρείες πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στον τρόπο κατασκευής των παιδότοπων, αλλά και στα υλικά που επιλέγουν έτσι ώστε να περιορίζονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι πιθανότητες ενός σοβαρού παιδικού ατυχήματος μετά από κάποια πτώση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση