βουβωνοκήλη | κομβικη ταχυκαρδια επανεισοδου | φιλτρα τσιγαρου | καρκινος στη μυτη | αυστραλιανο αντιγονο

Οι παγίδες της παιδικής χαράςΜπορεί η παιδική χαρά να αποτελεί τον αγαπημένο χώρο διασκέδασης των παιδιών, όμως μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους όταν δεν πληρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές, υποστηρίζει το Consumer Federation της Αμερικής. Οι σκληρές επιφάνειες των παιχνιδιών, το ακατάλληλο ύψος τους και η ελλιπής συντήρηση αυτών, ευθύνονται για περισσότερα από 187.000 παιδικά ατυχήματα ετησίως.

Επιστήμονες από το Public Interest Research Group μελέτησαν 1037 παιδότοπους σε 36 πόλεις των ΗΠΑ και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το 75% αυτών ήταν κατασκευασμένοι από ακατάλληλο υλικό. Οι σκληρές επιφάνειες της τσουλήθρας, της τραμπάλας και της κούνιας μπορούσαν να βλάψουν τα παιδιά, στην περίπτωση κάποιας πτώσης, ενώ το υπερβολικό ύψος κάποιων παιχνιδιών είχε οδηγήσει πολλούς μικρούς μας φίλους σε κάποιο ατυχές περιστατικό.

Οι ειδικοί επισημαίνουν στους γονείς πως δεν έχουν μόνο την υποχρέωση να επιτηρούν αυστηρά τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην παιδική χαρά, αλλά οφείλουν και να αναφέρουν στις τοπικές αρχές τυχόν ακατάλληλες συνθήκες που πέφτουν στην αντίληψη τους και θεωρούν πως καραδοκούν κινδύνους για την υγεία των παιδιών τους.

Επιπλέον οι κατασκευαστικές εταιρείες πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στον τρόπο κατασκευής των παιδότοπων, αλλά και στα υλικά που επιλέγουν έτσι ώστε να περιορίζονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι πιθανότητες ενός σοβαρού παιδικού ατυχήματος μετά από κάποια πτώση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.